Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s argentinským pestem
Steak s argentinským pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s argentinským pestem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2471 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 6 g
Tuky 203 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Steak grilovaný bez ochucení a až poté odpočatý v pikantní bylinkové lázni z pesta a olivového oleje je lahůdka na doporučení znalců.

Suroviny

nakrájený na silné plátky
olivový olej extra panenský 4 PL
pesto 100 g
domácí argentinské, odkaz najdete v postupu
sůl vločková

Postup

1

Silné plátky hovězí roštěné (nebo svíčkové či flank steaku z pupku) potřete olejem. Se zbylým olejem rozmíchejte pesto. Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi je opékejte 2–3 minuty po každé straně.

2

Maso dejte na talíř, potřete ze všech stran pestem a nechte alespoň minutu odpočinout. Pak nakrájejte napříč na plátky. Podle potřeby osolte a podávejte s ciabattou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...