0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s argentinským pestem

Steak s argentinským pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s argentinským pestem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2471 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 6 g
Tuky 203 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Steak grilovaný bez ochucení a až poté odpočatý v pikantní bylinkové lázni z pesta a olivového oleje je lahůdka na doporučení znalců.

Suroviny

roštěnec 800 g
nakrájený na silné plátky
olivový olej extra panenský 4 PL
pesto 100 g
domácí argentinské, odkaz najdete v postupu
sůl vločková

1 Silné plátky hovězí roštěné (nebo svíčkové či flank steaku z pupku) potřete olejem. Se zbylým olejem rozmíchejte pesto. Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi je opékejte 2–3 minuty po každé straně.

2 Maso dejte na talíř, potřete ze všech stran pestem a nechte alespoň minutu odpočinout. Pak nakrájejte napříč na plátky. Podle potřeby osolte a podávejte s ciabattou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit