Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Argentinský steak s bylinkovou omáčkou
Steak s bylinnkovou omáčkou
ZDROJ: Pixabay
sdílet:

Argentinský steak s bylinkovou omáčkou

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3597 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 89 g
Tuky 276 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Argentinskou kuchyni proslavily hovězí steaky. Ochuťte šťavnaté maso aromatickou omáčkou, která s ním krásně ladí. 

Suroviny

4 stejně silné plátky
olivový olej extra panenský 4 PL
koření 2 ČL
směs na steak – se zeleným a růžovým pepřem
Na bylinkovou omáčku
koriandr čerstvý 1 svazek
oregano 1 ČL
chilli sušené ½ ČL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vinný ocet červený 3 PL
olivový olej 5 PL
sůl mořská
pepř mletý
Na hranolky
typ B, na čtvrtky
olivový olej panenský 4 PL
oregano 1 ČL
česnek sušený 1 ČL
koření Česnek sušený Avokádo
pepř mletý 1 špetka
sůl mořská
Mořská sůl Avokádo

Postup

1

Olej smíchejte v míse s kořením a přidejte čtvrtky brambor. Osolte a opepřete. Vše promíchejte, dejte na pekáč vyložený papírem na pečení a pečte dozlatova při 180 °C přibližně 30–40 minut.

2

Všechny suroviny na omáčku dobře promíchejte v misce a dejte vychladit do lednice.

3

Maso z obou stran posypte kořenicí směsí Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo, pokapte olivovým olejem. Olej do plátků jemně vmasírujte. Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi je opékejte 2–3 minuty po každé straně.

4

Maso přesuňte na talíř, potřete částí omáčky, zabalte do alobalu a nechte pár minut odpočinout. Díky tomu budou steaky uvnitř krásně šťavnaté. Nakrájejte je přes vlákno na šikmé plátky a podávejte se zbývající bylinkovou omáčkou a hranolky.

NĚCO NAVÍC Místo roštěné použijte svíčkovou nebo flank steak z pupku. Steak můžete podávat jako sendvič. Rozkrojenou hamburgerovou bulku opečte nasucho na grilu nebo pánvi. Dejte do ní trochu bylinkové omáčky, plátky masa a opět omáčku.

Apetit magazín