Argentinskou kuchyni proslavily hovězí steaky. Ochuťte šťavnaté maso aromatickou omáčkou, která s ním krásně ladí.
Suroviny
1 Olej smíchejte v míse s kořením a přidejte čtvrtky brambor. Osolte a opepřete. Vše promíchejte, dejte na pekáč vyložený papírem na pečení a pečte dozlatova při 180 °C přibližně 30–40 minut.
2 Všechny suroviny na omáčku dobře promíchejte v misce a dejte vychladit do lednice.
3 Maso z obou stran posypte kořenicí směsí Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo, pokapte olivovým olejem. Olej do plátků jemně vmasírujte. Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi je opékejte 2–3 minuty po každé straně.
4 Maso přesuňte na talíř, potřete částí omáčky, zabalte do alobalu a nechte pár minut odpočinout. Díky tomu budou steaky uvnitř krásně šťavnaté. Nakrájejte je přes vlákno na šikmé plátky a podávejte se zbývající bylinkovou omáčkou a hranolky.
NĚCO NAVÍC
- Místo roštěné použijte svíčkovou nebo flank steak z pupku.
- Steak můžete podávat jako sendvič. Rozkrojenou hamburgerovou bulku opečte nasucho na grilu nebo pánvi. Dejte do ní trochu bylinkové omáčky, plátky masa a opět omáčku.