0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Argentinský steak s bylinkovou omáčkou

Steak s bylinnkovou omáčkou
ZDROJ: Pixabay
sdílet:

Argentinský steak s bylinkovou omáčkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3597 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 89 g
Tuky 276 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Argentinskou kuchyni proslavily hovězí steaky. Ochuťte šťavnaté maso aromatickou omáčkou, která s ním krásně ladí. 

Suroviny

roštěnec 800 g
4 stejně silné plátky
olivový olej extra panenský 4 PL
koření 2 ČL
směs na steak – se zeleným a růžovým pepřem
Na bylinkovou omáčku
koriandr 1 svazek
oregano 1 ČL
chilli sušené 0.5 ČL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vinný ocet červený 3 PL
olivový olej 5 PL
sůl mořská
pepř mletý
Na hranolky
brambory 4 ks
typ B, na čtvrtky
olivový olej panenský 4 PL
oregano 1 ČL
česnek sušený 1 ČL
koření Česnek sušený Avokádo
pepř mletý 1 špetka
sůl mořská
Mořská sůl Avokádo

1 Olej smíchejte v míse s kořením a přidejte čtvrtky brambor. Osolte a opepřete. Vše promíchejte, dejte na pekáč vyložený papírem na pečení a pečte dozlatova při 180 °C přibližně 30–40 minut.

2 Všechny suroviny na omáčku dobře promíchejte v misce a dejte vychladit do lednice. 

3 Maso z obou stran posypte kořenicí směsí Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo, pokapte olivovým olejem. Olej do plátků jemně vmasírujte. Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi je opékejte 2–3 minuty po každé straně.

4 Maso přesuňte na talíř, potřete částí omáčky, zabalte do alobalu a nechte pár minut odpočinout. Díky tomu budou steaky uvnitř krásně šťavnaté. Nakrájejte je přes vlákno na šikmé plátky a podávejte se zbývající bylinkovou omáčkou a hranolky.

NĚCO NAVÍC

  • Místo roštěné použijte svíčkovou nebo flank steak z pupku.
  • Steak můžete podávat jako sendvič. Rozkrojenou hamburgerovou bulku opečte nasucho na grilu nebo pánvi. Dejte do ní trochu bylinkové omáčky, plátky masa a opět omáčku. 

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit