Argentinskou kuchyni proslavily hovězí steaky. Ochuťte šťavnaté maso aromatickou omáčkou, která s ním krásně ladí.
Suroviny
Postup
Olej smíchejte v míse s kořením a přidejte čtvrtky brambor. Osolte a opepřete. Vše promíchejte, dejte na pekáč vyložený papírem na pečení a pečte dozlatova při 180 °C přibližně 30–40 minut.
Všechny suroviny na omáčku dobře promíchejte v misce a dejte vychladit do lednice.
Maso z obou stran posypte kořenicí směsí Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo, pokapte olivovým olejem. Olej do plátků jemně vmasírujte. Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi je opékejte 2–3 minuty po každé straně.
Maso přesuňte na talíř, potřete částí omáčky, zabalte do alobalu a nechte pár minut odpočinout. Díky tomu budou steaky uvnitř krásně šťavnaté. Nakrájejte je přes vlákno na šikmé plátky a podávejte se zbývající bylinkovou omáčkou a hranolky.
NĚCO NAVÍC Místo roštěné použijte svíčkovou nebo flank steak z pupku. Steak můžete podávat jako sendvič. Rozkrojenou hamburgerovou bulku opečte nasucho na grilu nebo pánvi. Dejte do ní trochu bylinkové omáčky, plátky masa a opět omáčku.