0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Argentinský steak s bylinkovou omáčkou

Steak s bylinnkovou omáčkou
ZDROJ: Pixabay
sdílet:

Argentinský steak s bylinkovou omáčkou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3597 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 89 g
Tuky 276 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Argentinskou kuchyni proslavily hovězí steaky. Ochuťte šťavnaté maso aromatickou omáčkou, která s ním krásně ladí. 

Suroviny

roštěnec 800 g
4 stejně silné plátky
olivový olej extra panenský 4 PL
koření 2 ČL
směs na steak – se zeleným a růžovým pepřem
Na bylinkovou omáčku
koriandr čerstvý 1 svazek
oregano 1 ČL
chilli sušené ½ ČL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vinný ocet červený 3 PL
olivový olej 5 PL
sůl mořská
pepř mletý
Na hranolky
brambory 4 ks
typ B, na čtvrtky
olivový olej panenský 4 PL
oregano 1 ČL
česnek sušený 1 ČL
koření Česnek sušený Avokádo
pepř mletý 1 špetka
sůl mořská
Mořská sůl Avokádo

1 Olej smíchejte v míse s kořením a přidejte čtvrtky brambor. Osolte a opepřete. Vše promíchejte, dejte na pekáč vyložený papírem na pečení a pečte dozlatova při 180 °C přibližně 30–40 minut.

2 Všechny suroviny na omáčku dobře promíchejte v misce a dejte vychladit do lednice. 

3 Maso z obou stran posypte kořenicí směsí Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo, pokapte olivovým olejem. Olej do plátků jemně vmasírujte. Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi je opékejte 2–3 minuty po každé straně.

4 Maso přesuňte na talíř, potřete částí omáčky, zabalte do alobalu a nechte pár minut odpočinout. Díky tomu budou steaky uvnitř krásně šťavnaté. Nakrájejte je přes vlákno na šikmé plátky a podávejte se zbývající bylinkovou omáčkou a hranolky.

NĚCO NAVÍC

  • Místo roštěné použijte svíčkovou nebo flank steak z pupku.
  • Steak můžete podávat jako sendvič. Rozkrojenou hamburgerovou bulku opečte nasucho na grilu nebo pánvi. Dejte do ní trochu bylinkové omáčky, plátky masa a opět omáčku. 

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč