Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2913 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 177 g
Tuky 193 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře, když jíte venku.Kreativní využití zbytků těstovin.

Suroviny

těstoviny 300 g
fusili, možno nahradit farfallema či penne
čerstvé mladé listy
sůl
na vaření těstovin
rajče 250 g
třešňová, rozpůlená
lze nahradit balkánským sýrem, nalámaný na větší kusy
olivový olej 8 PL
pepř
drcený

Postup

1

Těstoviny vhoďte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte podle návodu na obalu. Dvě minuty před koncem varu přidejte špenát a dobře promíchejte. Cedníkem slijte vodu a nechte těstoviny se špenátem dobře okapat.

2

Rajčata, olivy a sýr vsypte do velké mísy, ochuťte drceným černým pepřem a pokapejte olivovým olejem.

3

Do mísy  přidejte okapané těstoviny, promíchejte – a nechte každého, ať si poslouží.

Kouzelná přísada:
Italská kuchyně vždycky usiluje o co největší souhru omáčky a těstovin: právě druh a hustota omáčky určí, jaký typ a tvar těstovin použít, aby v nich omáčka dobře držela. U krucánků (fusilli) jsou výhodou jejich závity; do salátu jsme je ale vybrali hlavně kvůli jejich hutnosti a tvaru – lžící se díky němu dobře nabírají. Fusilli Panzani Express mají navíc výhodu, že se vaří pouhé tři minuty. Jídlo tedy může být na stole opravdu expresně.  Balení o 500 g stojí okolo 25 Kč a je k dostání v široké obchodní síti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

29.08.2007 14:52
Recept se nachází v č. 7/04, str. 11
06.05.2007 16:54
Ten spenat prosim vas nehazejte do te vody, totalne ho tim znicite. Nejlepe ho udelat vedle jen hezky na oleji (nebo v mem pripade na masle), chutna pak skvele (teda to jsem nevymyslela ja nybrz Jamie Oliver)

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...