Kreativní využití zbytků těstovin – stačí k nim přihodit nakrájenou zeleninu, olivy, feta sýr, řádně ochutit a vše promíchat. Zkrátka rychlý a jednoduchý těstovinový salát na večeři, nebo si ho zabalte na druhý den do práce. Ideální večeře, když jíte venku...
Suroviny
Postup
Těstoviny vhoďte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte podle návodu na obalu. Dvě minuty před koncem varu přidejte špenát a dobře promíchejte. Cedníkem slijte vodu a nechte těstoviny se špenátem dobře okapat.
Rajčata, olivy a sýr vsypte do velké mísy, ochuťte drceným černým pepřem a pokapejte olivovým olejem.
Do mísy přidejte okapané těstoviny, promíchejte – a nechte každého, ať si poslouží.
Kouzelná přísada:
Italská kuchyně vždycky usiluje o co největší souhru omáčky a těstovin: právě druh a hustota omáčky určí, jaký typ a tvar těstovin použít, aby v nich omáčka dobře držela. U krucánků (fusilli) jsou výhodou jejich závity; do salátu jsme je ale vybrali hlavně kvůli jejich hutnosti a tvaru – lžící se díky němu dobře nabírají. Fusilli Panzani Express mají navíc výhodu, že se vaří pouhé tři minuty. Jídlo tedy může být na stole opravdu expresně.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lehké těstovinové saláty: 11 skvělých receptů(11 receptů )
Komentáře