Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řecký těstovinový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2913 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 177 g
Tuky 193 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kreativní využití zbytků těstovin – stačí k nim přihodit nakrájenou zeleninu, olivy, feta sýr, řádně ochutit a vše promíchat. Zkrátka rychlý a jednoduchý těstovinový salát na večeři, nebo si ho zabalte na druhý den do práce. Ideální večeře, když jíte venku...

Související recepty

Suroviny

fusilli 300 g
nebo farfalle (motýlky) či penne
sůl
na vaření těstovin
rajčata cherry 250 g
rozpůlená
lze nahradit balkánským sýrem, nalámaný na větší kusy
olivový olej 8 PL
pepř
drcený

Postup

1

Těstoviny vhoďte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte podle návodu na obalu. Dvě minuty před koncem varu přidejte špenát a dobře promíchejte. Cedníkem slijte vodu a nechte těstoviny se špenátem dobře okapat.

2

Rajčata, olivy a sýr vsypte do velké mísy, ochuťte drceným černým pepřem a pokapejte olivovým olejem.

3

Do mísy přidejte okapané těstoviny, promíchejte – a nechte každého, ať si poslouží.

Kouzelná přísada:
Italská kuchyně vždycky usiluje o co největší souhru omáčky a těstovin: právě druh a hustota omáčky určí, jaký typ a tvar těstovin použít, aby v nich omáčka dobře držela. U krucánků (fusilli) jsou výhodou jejich závity; do salátu jsme je ale vybrali hlavně kvůli jejich hutnosti a tvaru – lžící se díky němu dobře nabírají. Fusilli Panzani Express mají navíc výhodu, že se vaří pouhé tři minuty. Jídlo tedy může být na stole opravdu expresně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

29.08.2007 14:52
Recept se nachází v č. 7/04, str. 11
06.05.2007 16:54
Ten spenat prosim vas nehazejte do te vody, totalne ho tim znicite. Nejlepe ho udelat vedle jen hezky na oleji (nebo v mem pripade na masle), chutna pak skvele (teda to jsem nevymyslela ja nybrz Jamie Oliver)

Apetit magazín

AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...