0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

4.7 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2913 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 177 g
Tuky 193 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře, když jíte venku.Kreativní využití zbytků těstovin.

Suroviny

těstoviny 300 g
fusili, možno nahradit farfallema či penne
špenát 230 g
čerstvé mladé listy
sůl
na vaření těstovin
rajče 250 g
třešňová, rozpůlená
olivy černé 100 g
sýr feta 200 g
lze nahradit balkánským sýrem, nalámaný na větší kusy
olivový olej 8 PL
pepř
drcený

Postup

1

Těstoviny vhoďte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte podle návodu na obalu. Dvě minuty před koncem varu přidejte špenát a dobře promíchejte. Cedníkem slijte vodu a nechte těstoviny se špenátem dobře okapat.

2

Rajčata, olivy a sýr vsypte do velké mísy, ochuťte drceným černým pepřem a pokapejte olivovým olejem.

3

Do mísy  přidejte okapané těstoviny, promíchejte – a nechte každého, ať si poslouží.

Kouzelná přísada:
Italská kuchyně vždycky usiluje o co největší souhru omáčky a těstovin: právě druh a hustota omáčky určí, jaký typ a tvar těstovin použít, aby v nich omáčka dobře držela. U krucánků (fusilli) jsou výhodou jejich závity; do salátu jsme je ale vybrali hlavně kvůli jejich hutnosti a tvaru – lžící se díky němu dobře nabírají. Fusilli Panzani Express mají navíc výhodu, že se vaří pouhé tři minuty. Jídlo tedy může být na stole opravdu expresně.  Balení o 500 g stojí okolo 25 Kč a je k dostání v široké obchodní síti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Ten spenat prosim vas nehazejte do te vody, totalne ho tim znicite. Nejlepe ho udelat vedle jen hezky na oleji (nebo v mem pripade na masle), chutna pak skvele (teda to jsem nevymyslela ja nybrz Jamie Oliver)

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč