Plný středomořského slunce a chuti. Vegetariánská verze: pršut nahraďte sýrem, nejlépe mozzarellou.
Suroviny
Postup
Těstoviny vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou, stáhněte oheň a vařte osm minut. Potom k nim přisypte hrášek a ještě dvě minuty povařte. Sceďte a rychle zchlaďte studenou vodou z kohoutku. (U těstovin podávaných za tepla je proplachování považováno za barbarství, ale v případě salátu by vám Italové tenhle hřích určitě odpustili).
Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte rajče a rozmixujte ho s polovinou sušených rajčat, olivovým olejem, octem, česnekem a osmi lístky bylinky. Okořeňte solí a pepřem a důkladně rozmixujte, aby vznikla hladká směs. Vlijte ji do velké salátové mísy.
Do mísy přisypte těstoviny s hráškem. Zbylá sušená rajčata nakrájejte na silnější plátky (vzhledem ke konzistenci kladou trochu odpor, takže použijte ostřejší nůž) a přidejte je do salátu spolu s dalšími lístky bazalky. Přidejte pršut nebo salám a všechno lehce, ale důkladně promíchejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Bleskové těstoviny, které zvládnete raz dva(15 receptů)
Komentáře
Mária Balážová
20.08.2018 12:22
Výborné jedlo! Farebné,
Výborné jedlo! Farebné, krásne, chutné a do polhoďky má celá rodina skvelý obed na stole, mňam!