Lahůdkový těstovinový salát

Lahůdkový těstovinový salát

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (31)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4536 kcal
Bílkoviny 134 g
Cukr 282 g
Tuky 308 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Plný středomořského slunce a chuti. Vegetariánská verze: pršut nahraďte sýrem, nejlépe mozzarellou.

Suroviny

těstoviny 300 g
motýlci
hrášek 200 g
mražený
rajčata 1 ks
velké
sušená rajčata 10 ks
v oleji, sušená
olivový olej 2 PL
ocet 2 ČL
nejlépe bílý vinný
česnek 1 stroužek
bazalka 1 hrst
čerstvá, lze nahradit petrželkou nebo mátou
prosciutto 80 g
lze nahradit ostřejším suchým italským salámem, na tenké plátky
sůl
pepř

1Těstoviny vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou, stáhněte oheň a vařte osm minut. Potom k nim přisypte hrášek a ještě dvě minuty povařte. Sceďte a rychle zchlaďte studenou vodou z kohoutku. (U těstovin podávaných za tepla je proplachování považováno za barbarství, ale v případě salátu by vám Italové tenhle hřích určitě odpustili).

2Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte rajče a rozmixujte ho s polovinou sušených rajčat, olivovým olejem, octem, česnekem a osmi lístky bylinky. Okořeňte solí a pepřem a důkladně rozmixujte, aby vznikla hladká směs. Vlijte ji do velké salátové mísy.

3Do mísy přisypte těstoviny s hráškem. Zbylá sušená rajčata nakrájejte na silnější plátky (vzhledem ke konzistenci kladou trochu odpor, takže použijte ostřejší nůž) a přidejte je do salátu spolu s dalšími lístky bazalky. Přidejte pršut nebo salám a všechno lehce, ale důkladně promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit