Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Lahůdkový těstovinový salát

Lahůdkový těstovinový salát

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (33)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4536 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 282 g
Tuky 308 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plný středomořského slunce a chuti. Vegetariánská verze: pršut nahraďte sýrem, nejlépe mozzarellou.

Suroviny

těstoviny 300 g
motýlci
hrášek 200 g
mražený
rajčata 1 ks
velké
sušená rajčata 10 ks
v oleji, sušená
olivový olej 2 PL
ocet 2 ČL
nejlépe bílý vinný
česnek 1 stroužek
bazalka 1 hrst
čerstvá, lze nahradit petrželkou nebo mátou
prosciutto 80 g
lze nahradit ostřejším suchým italským salámem, na tenké plátky
sůl
pepř

1Těstoviny vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou, stáhněte oheň a vařte osm minut. Potom k nim přisypte hrášek a ještě dvě minuty povařte. Sceďte a rychle zchlaďte studenou vodou z kohoutku. (U těstovin podávaných za tepla je proplachování považováno za barbarství, ale v případě salátu by vám Italové tenhle hřích určitě odpustili).

2Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte rajče a rozmixujte ho s polovinou sušených rajčat, olivovým olejem, octem, česnekem a osmi lístky bylinky. Okořeňte solí a pepřem a důkladně rozmixujte, aby vznikla hladká směs. Vlijte ji do velké salátové mísy.

3Do mísy přisypte těstoviny s hráškem. Zbylá sušená rajčata nakrájejte na silnější plátky (vzhledem ke konzistenci kladou trochu odpor, takže použijte ostřejší nůž) a přidejte je do salátu spolu s dalšími lístky bazalky. Přidejte pršut nebo salám a všechno lehce, ale důkladně promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/04, str.10

Mária Balážová

Výborné jedlo! Farebné, krásne, chutné a do polhoďky má celá rodina skvelý obed na stole, mňam!

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit