Noky se špenátem a uzeným lososem

Noky se špenátem a uzeným lososem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 50
Do 20 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1669 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 191 g
Tuky 63 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná příprava, stačí mít jen po ruce ty správné suroviny. Dokonalé gnocchi jako od šéfkuchaře zvládnou i začátečníci.

Suroviny

máslo 30 g
cibule 0.5 ks
mražený listový špenát 400 g
rozmražený
česnek 1 stroužek
prolisovaný
smetana na vaření 250 ml
sůl
uzený losos 100 g
na kousky
gnocchi bramborové 0.5 kg

1V pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidejte rozmražený vyždímaný špenát a prolisovaný česnek. Zhruba tři minuty duste, potom přilijte smetanu, osolte a prohřejte. Stáhněte z plamene a přidejte kousky lososa.

2Noky uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a podávejte přelité špenátovou omáčkou s lososem.

Mikrovlnná zkratka
Máslo a cibuli dejte do misky a vložte na tři minuty do mikrovlnné trouby, nastavené na nejvyšší výkon. Ke změklé cibulce přidejte mražený špenát a čtyři minuty mikrovlňte, až rozmrzne. Přidejte smetanu a česnek, prohřejte a na závěr přimíchejte lososa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit