Tvarohové knedlíčky s blumami, nugátem & zakysankou

Tvarohové knedlíčky s blumami, nugátem & zakysankou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2372 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 292 g
Tuky 93 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladká podzimní pohádka... Knedlíčky skrývající šťavnatou blumu před podáváním polijte rozpuštěným nugátem a citronovou zakysanou smetanou, a pak už se můžete vznášet na sladkém obláčku!

Související recepty

Suroviny

bluma 400 g
omyté, bez pecek
Na těsto
máslo 50 g
krupicový cukr 50 g
tvaroh měkký 250 g
v alobalu
mouka pšeničná polohrubá 200 g
navíc na vál
vejce 1 ks
Na dokončení
zakysaná smetana 250 g
citron 1 ks
kůra a šťáva
moučkový cukr PL
navíc na skořicové máslo
g
tmavý nugát
rozpuštěné máslo na prohřátí
skořice 1 ČL

1 Na těsto nejprve utřete máslo s cukrem. Přidejte tvaroh, mouku a vejce a vypracujte hladké těsto. Nechte v chladničce cca 20 minut odpočinout.

2 Na pomoučněné pracovní ploše pak těsto rozválejte na sílu cca 0,5cm. Vykrajovátkem vykrájejte kolečka o průměru cca 6cm. Do každého zabalte blumu a takto připravené knedlíčky vkládejte do hrnce s mírně vroucí osolenou vodou. Vařte asi 5 minut.

3 Zakysanou smetanu smíchejte s nastrouhanou citronovou kůrou i šťávou a oslaďte moučkovým cukrem podle chuti. Nugát rozehřejte nad horkou vodní lázní.

4 Uvařené knedlíčky prohřejte v rozpuštěném másle se skořicí a 2 lžícemi moučkového cukru. Podávejte přelité nugátem a doplněné citronovou zakysankou.

NĚCO NAVÍC

Tuto oříškovo-čokoládovou pastu koupíte třeba v prodejně Diana Svět oříšků nebo v cukrářských potřebách. (např. www.cukrarskepotreby.cz). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Obchod Apetit