Sýrová omáčka je skvělá k masu nebo grilované zelenině. Ale můžete ji použít také na těstoviny. Nejlepší sýrová omáčka není žádná věda – základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny.
Suroviny
máslo
3
PL
česnek
1
nadrobno
mouka pšeničná hladká
3
PL
mléko
500
ml
plnotučné
sůl
pepř
čerstvě mletý
čedar
250
g
zralý, nastrouhaný
parmazán
50
g
nastrouhaný
Postup
1
Na másle osmahněte půl minuty česnek a přidejte mouku; minutu ji míchejte.
2
Vlijte mléko a metličkou důkladně prošlehejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 2 minuty do zhoustnutí
3
Osolte, opepřete, vypněte, vmíchejte všechen sýr, přikryjte pokličkou a počkejte, až se rozpustí.
NĚCO NAVÍC
K zapékání zeleniny nebo brambor přidejte do omáčky špetku muškátového květu. Výborná je s nasekanými bylinkami. Místo čedaru do ní můžete dát sýr s modrou plísní.