Sýrová omáčka je skvělá k masu nebo grilované zelenině. Ale můžete ji použít také na těstoviny. Nejlepší sýrová omáčka není žádná věda – základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny.
Postup
1
Na másle osmahněte půl minuty česnek a přidejte mouku; minutu ji míchejte.
2
Vlijte mléko a metličkou důkladně prošlehejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 2 minuty do zhoustnutí
3
Osolte, opepřete, vypněte, vmíchejte všechen sýr, přikryjte pokličkou a počkejte, až se rozpustí.
NĚCO NAVÍC
K zapékání zeleniny nebo brambor přidejte do omáčky špetku muškátového květu. Výborná je s nasekanými bylinkami. Místo čedaru do ní můžete dát sýr s modrou plísní.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Co se vyplatí uvařit doma(12 receptů)
- 14 receptů pro milovníky sýrových omáček(13 receptů)
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů)
- Omáčky, ke kterým ani maso nepotřebujete(25 receptů)