Sýrová omáčka je skvělá k masu, bramborám nebo grilované zelenině. Ale můžete ji použít i na těstoviny nebo třeba k nachos. Dobrá sýrová omáčka není žádná věda, zapomeňte však na tavený sýr. Potřebovat budete základní suroviny.
Postup
1
V rendlíku rozpusťte na středním ohni máslo, vhoďte do něj česnek a půl minuty restujte. Přidejte mouku a minutu míchejte.
2
Přilijte mléko a metličkou směs důkladně prošlehejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 2 minuty do zhoustnutí.
3
Osolte a opepřete, vypněte oheň a vmíchejte nastrouhaný sýr. Přikryjte pokličkou a počkejte, až se sýr rozpustí. Promíchejte a podávejte k masu, grilované zelenině nebo s těstovinami.
NĚCO NAVÍC
- K zapékání zeleniny nebo brambor přidejte do omáčky špetku muškátového květu.
- Výborná je také s nasekanými bylinkami.
- Místo čedaru do ní můžete dát sýr s modrou plísní.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Co se vyplatí uvařit doma(12 receptů )
- 14 receptů pro milovníky sýrových omáček(13 receptů )
- Omáčky, ke kterým ani maso nepotřebujete(25 receptů )
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů )