Ohnivá pasta původem z Jemenu se používá jako koření do nejrůznějších arabských, ale třeba i thajských pokrmů.
Suroviny
česnek
1
oloupaná
chilli paprička
750
g
čerstvé
koriandr
150
g
asi 3 svazky
1
PL
koriandrová semena
římský kmín
2
ČL
pepř mletý
2
ČL
kuličky
1
ČL
tobolky kardamonu
hřebíček
1
ČL
sůl
1.5
ČL
olivový olej
na zalití
1 Česnek, chilli a čerstvý koriandr rozmixujte. Koření rozdrťte najemno. Přimíchejte k rozmixované směsi, přisypte sůl a dobře promíchejte.
2 Naplňte do sklenic, upěchujte a zalijte menší vrstvou oleje. Uzavřete a uchovávejte v chladničce. Lze použít ihned, ale vydrží nejméně 3 měsíce (vrstvu oleje vždy po odebrání obnovujte).
Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.