Ohnivá pasta původem z Jemenu se používá jako koření do nejrůznějších arabských, ale třeba i thajských pokrmů.
Suroviny
česnek
1
hlava
oloupaná
chilli paprička
750
g
čerstvá, zelená
koriandr čerstvý
150
g
koriandrová semínka
1
PL
římský kmín
2
ČL
pepř celý
2
ČL
kardamom
3
tobolky
hřebíček
1
ČL
sůl
1,5
ČL
olivový olej
na zalití
1 Česnek, chilli a čerstvý koriandr rozmixujte. Koření rozdrťte najemno. Přimíchejte k rozmixované směsi, přisypte sůl a dobře promíchejte.
2 Naplňte do sklenic, upěchujte a zalijte menší vrstvou oleje. Uzavřete a uchovávejte v chladničce. Lze použít ihned, ale vydrží nejméně 3 měsíce (vrstvu oleje vždy po odebrání obnovujte).
Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů)