Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Schug
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Snadné na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1105 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 148 g
Tuky 37 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ohnivá pasta původem z Jemenu se používá jako koření do nejrůznějších arabských, ale třeba i thajských pokrmů.

Suroviny

česnek 1 hlava
oloupaná
čerstvá, zelená
koriandr čerstvý 150 g
koriandrová semínka 1 PL
římský kmín 2 ČL
pepř celý 2 ČL
kardamom 3 tobolky
sůl 1,5 ČL
olivový olej
na zalití

Postup

1

Česnek, chilli a čerstvý koriandr rozmixujte. Koření rozdrťte najemno. Přimíchejte k rozmixované směsi, přisypte sůl a dobře promíchejte.

2

Naplňte do sklenic, upěchujte a zalijte menší vrstvou oleje. Uzavřete a uchovávejte v chladničce. Lze použít ihned, ale vydrží nejméně 3 měsíce (vrstvu oleje vždy po odebrání obnovujte).

Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...