Slepice na paprice

Slepice na paprice

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1416 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 118 g
Tuky 82 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle recept patří mezi naprostou klasiku včetně použití slepičího masa. Je výraznější i pevnější než kuřecí; zajistí silný vývar a dokonalou chuť omáčky.

Suroviny

kuře 1 ks
cca 1,5 kg
mrkev
plus celer a kořenová petržel
pepř
nové koření
bobkový list 1 ks
cibule 1 ks
nadrobno
máslo 50 g
paprika sladká 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar 250 ml
od slepice
smetana na vaření 250 ml
sůl
pepř bílý
mletý
cukr špetka
lze vynechat
1. Očištěnou slepici vložte do většího hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla celá ponořená. Přidejte očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu, kuličky koření a bobkový list.

2. Osolte a uveďte do varu. Pak plamen snižte a mírně vařte zhruba hodinu a půl, až je maso měkké a snadno se odděluje od kostí. Vpichem jehly do silné části stehna se přesvědčte, že už nevytéká narůžovělá šťáva.

3. Nechte slepici ve vývaru vychladnout. Pak ji vyjměte, stáhněte kůži a oddělte maso od kostí. Maso nakrájejte na úhledné kousky.

4. V kastrole na másle osmahněte cibuli, důkladně promíchejte. Pět minut smažte na středním plameni, pak přisypte maso, zasypte paprikou  a znovu promíchejte. Podlijte vývarem, mírně osolte, přikryjte pokličkou a zhruba deset minut poduste, aby cibule hezky změkla.

5. Děrovanou naběračkou vyberte maso, zvyšte plamen a šťávu nechte trochu vysmahnout. Zaprašte moukou, osmahněte ji, zalijte dvěma lžícemi studené vody a rozmíchejte na hladkou jíšku. Přilijte smetanu, promíchejte, vraťte maso, krátce povařte, aby byla omáčka jemná a hladká. Pak ji už jen ochutnejte a případně dotáhněte chuť.

Další recept na slepici na paprice naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit