Lehkost zelených listů činí ze salátu ideální pokrm v horkých letních dnech. Jste-li příznivci listové zeleniny, podívejte se s námi na přehled salátů, na kterých si můžete pochutnat. Těšit se můžete také na tipy a recepty se...
Řeřicha setá (Lepidium sativum) je jednoletá rostlina z čeledi brukvovitých, která dorůstá výšky asi 40 cm. Součástí našeho jídelníčku se staly především její listy, které vyrůstají sotva pár dní po vysetí.
...
Věděli jste, že pistácie dokonale chutnají a jsou také zdrojem prospěšných tuků, antioxidantů a dalších blahodárných látek? Těch dobrot, do kterých je můžete použít! Pojďme společně rozloupnout jejich skořápku a připravit si z nich (nejen)...
Používání divokých bylin, plevelů a květů v kuchyni patří k trendu, kterým se řídí ti nejlepší šéfkuchaři i cukráři. Buďte jako a oni a vyrazte na louku pro jedlé květy, se kterými jídlo doslova rozkvete, i když je za okny pošmourno. Rychle...
Pampeliškový med je lahodný, léčivý a snadno ho můžete připravit doma. Tento článek vás provede procesem jeho výroby a ukáže, jak může pampeliška obohatit váš kulinářský život.
...
Rozporcujte spolu s námi pašíka na jednotlivé kusy vepřového masa a vyberte si jídla, ve kterých si je vychutnáte nejvíc. Jaké se dělí vepřové maso, který kousek na co použít?
...
Italský koláč s názvem ‚La torta della nonna‘, což v překladu znamená ‚babiččin koláč‘, je jeden z nejklasičtějších italských dezertů, který se často objevuje na menu tradičních toskánských tratorií. Propojení křehkého těsta,...
Italská klasika, tiramisu, ukradla srdce davům. V čem tkví její neodolatelné kouzlo? S jednoduchostí a elegancí kombinuje sladké piškoty, lehký krém z italského sýra mascarpone, opojnost likéru a hořkost kávy a kakaa. V galerii na vás...
Chcete se při svátečním obědě blýsknout před svými nejbližšími? Pokud nedáte dopustit na šťavnatou chuť masa, vyzkoušejte masovou roládu, kterou můžete naplnit nejrůznějšími dobrotami. Máte ji hotovou během chvilky a všem u rodinného stolu...
Chuťově vyváženou směsí, které vévodí porce čerstvých bylinek, nadíváme nejčastěji drůbeží maso nebo masové rolády. Nádivku si můžete snadno připravit i samostatně a výborná je za tepla i za studena.
...
Listy špenátu pořídíte v obchodech celoročně čerstvý i mražený. Sezóna čerstvých špenátových listů u nás vrcholí na přelomu jara a léta. Hledáte nové způsoby, jak připravit listový špenát nebo jak ho přidat do jídla? Zkuste ho v salátu nebo...
Na co se hodí nakládaná cibule? Věřte, že je to eso, které vašim burgerům, tacos a dalším pokrmům dodá extra chuť. I tak obyčejná surovina jako cibule se může snadným a rychlým marinováním změnit v návykovou lahůdku. Utlumí se tím její...
Známe ji jako rebarboru i jako reveň a v sezóně patří mezi oblíbené náplně buchet, koláčů a moučníků . Dokonalý duet tvoří například spolu s jahodami, receptů však u nás najdete daleko víc. Šťavnatý kyselý řapík rebarbory přitom skrývá...
Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...
Těstoviny jsou rychlým a snadným jídlem, které uvaříte za pár minut a připravíte z nich plno dalších chutných a skvělých pokrmů. Pro svou neutrální chuť je skvěle hodí k omáčkám, zelenině, masu i do polévek. Existuje celá řada možností...
Italské jídlo bývá jedním z důvodů, proč celoročně láká davy návštěvníků. Kvalitní potraviny nakoupíte v každém obchodě i supermarketu, kde se zorientujete podle etiket. Jak si ale poradit při výběru podniku, kde se najíst? Trattoria,...
Květy a listy této dekorativní letničky mají trochu štiplavou chuť ne nepodobnou ředkvičkám. Díky tomu jsou skvělým chuťovým i vizuálním zpestřením každého talíře. Vypěstujete je i na balkoně v truhlíku a sníst ji můžete i s listy.
...
Bylinkové máslo je nenápadná záležitost, která ovšem dokáže neuvěřitelnou parádu. Třeba proměnit obyčejný plátek bagety v gurmánský zážitek nebo grilovanou rybu či opečený steak v nezapomenutelnou dobrotu. Bylinkové máslo si...
Hned, jak začne svítit slunce, objeví se sedmikrásky a pokvetou až do pozdního podzimu. Na co je můžete v kuchyni využít? Zkuste blahodárný nálev, sirup nebo koupel. Zdobit jimi můžete chlebíčky i polévky nebo je přidat do salátů.
...
Když se řekne asijská kuchyně, mnoha lidem se vybaví exotická vůně, neodolatelná chuť a pestré barvy... a hořící pusa. Na tom všem se podílí čerstvost surovin, kulinářský um místních kuchařů a poctivá...
Tonka fazole nebo tonka boby jsou v moderní cukrařině velmi oblíbenou přísadou, Francouzi po nich doslova šílí. Dodávají dezertu zvláštní kombinaci chuti vanilky, třešní a mandlí. Součástí semínek je také látka zvaná kumarin, pro...
Polévka z medvědího česneku patří k české jarní klasice. Máme pro vás jednoduchý recept, ve kterém vůně a barva bylinky vynikne. Potřebovat budete jen tři suroviny: vývar, smetanu a česnek medvědí nebo podivný.
...
Víte, jaká maličkost promění váš večírek v jedinečnou párty? Gougère [čti gužér]! Je to francouzské slané pečivo z odpalovaného těsta, které roztomile vypadá a naprosto fantasticky chutná. Na jejich chuť má zásadní vliv použití...
Ořechy patří k pečení. Přidáváme do dortů, buchet nebo vánočního cukroví. Pražením získají lepší chuť a neodolatelné aroma. Provoní celý byt a navíc ztratí svou typickou hořkost. Poradíme, jak si upražit ořechy v domácích podmínkách.
...