Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy do knihovny aneb Jakou kuchařku koupit sobě či ostatním pod stromeček

4. 12. 2023
Vaření s knihou
ImageProfessionals

Kuchařek není nikdy dost a blížící se Vánoce mohou pomoct doplnit sbírku nebo vytrhnout trn z paty, když nevíte, co pod stromeček. Sepsali jsme pro vás novinky roku 2023 a přidali jeden tip na loňskou knihu, neboť je sváteční!

1. Iveta Fabešová: Vše sváteční

Když se skvělá cukrářka nechá inspirovat tradičními recepty od Marie Sandtnerové, vzniknou přímo pohádkové výtvory: desítky ověřených receptů na cukroví v lákavém moderním podání. 469 Kč, XYZ

Iveta Fabešová: Vše sváteční
ZDROJ: Archiv
Skryt pre seznam

2. Gordon Ramsay: Do neznáma

Známý kuchař popisuje 21 míst celého světa, která navštívil při natáčení pořadu Do neznáma. Cesty jsou to dobrodružné – Gordon se potápí pro mořské plody, připravuje jídlo v zemní peci, ochutnává červy nebo pálivé nakládané ovoce. 599 Kč, Slovart

Gordon Ramsay Do neznáma
ZDROJ: Slovart
Skryt pre seznam

3. Víc než kuchařka: Velká polévková bichle

Na 190 perfektních receptů, žádné složité vaření, vše z dostupných surovin a seřazené podle sezon. S polévkovou kuchařkou si připomenete klasické recepty a objevíte i ty zapomenuté. 699 Kč.

Velká polévkové kuchařka
ZDROJ: vicnezkucharka.cz
Skryt pre seznam

4. Radek Příhonský & Lenny Trčková: Pankáč z pětihvězdy

To nejlepší ze street foodu! Šéfkuchař Radek Příhonský, osobní kuchař Karla Schwarzenberga, vydává ve spolupráci s Lenny Trčkovou knihu praktických tipů a receptů ze street foodu. Radek si plní sen a jezdí po světě se svým foodtruckem. Co ho na cestách potkalo, co uvařil a ochutnal. 399 Kč, XYZ

Zdeněk Příhonský a Lenny Trčková Pankáč z pětihvězdy
ZDROJ: XYZ
Skryt pre seznam

5. Josef Maršálek: Čokoláda

Na 450 stran receptů rozepsané krok po kroku a stovky doprovodných fotografií vám umožní upéct luxusní čokoládová díla s lehkostí a vášní. Čeká vás čokoládová vánočka i nádherně nadýchané mléčné housky, nechybějí eklérky nebo makronky, dorty ani čokoládové pomazánky. 1550 Kč, marsalkovo.cz

Josef Maršálek: Čokoláda
ZDROJ: Josef Maršálek
Skryt pre seznam

6. Zdeněk Pohlreich: Zlatá klasika

Recepty Zdeňka Pohlreicha na jídla, která se u nás těší největší oblibě. Je zde to nejlepší z české klasiky, ale i pokrmy, které jsme přijali za vlastní po cestách do Řecka, Chorvatska, Itálie, Asie i Ameriky. 499 Kč, Sevruga.

Zdeněk Pohlreich Zlatá klasika
ZDROJ: Sevruga
Skryt pre seznam

7. Edice Apetit: Mrkev, dýně, cuketa

Co spojuje mrkev, dýni a cuketu? Jsou to dostupné druhy zeleniny, ze kterých připravíte všechny typy pokrmů od polévky po skvělý dezert. Koupíte ji na našem eshopu za 399 Kč, 

Kuchařka Mrkev, dýně, cuketa
ZDROJ: Apetit
Skryt pre seznam

8. Edice Apetit: Líná kuchařka

Línou kuchařku ušil Apetit na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni hodiny. Tato jídla uvaříte s minimem úsilí. Koupíte ji na našem eshopu za 399 Kč.

Líná kuchařka
ZDROJ: Apetit
Skryt pre seznam

9. Petra Tóthová: Cukráreň Petry Tóthové

Retro recepty v moderním pojetí vás zanechají v němém úžasu, jaké umělecké dílo může vzniknout například z punčových řezů. 650 Kč, Ikar.

Cukráreň Petry Tóthové
ZDROJ: Ikar
Skryt pre seznam

10. Hanka Zemanová: Kalendář Rytmus roku

Nástěnný průvodce s přehledem sezonních léčivých darů přírody – kdy co sbírat a jak to připravovat v kuchyni. 339 Kč, Smart Press.

Rytmus roku Hanka Zemánková
ZDROJ: SmartPress
Skryt pre seznam

11. Vlad Ryasnyy: Macarons

Vše o makronkách: jak připravit těsto, jak je péct, ochutit i skladovat. Zjistíte, jak mohou různé konzistence těsta a zpracování sypkých ingrediencí ovlivnit výsledek. Nechybí historie ani řešení, co dělat s nepovedenými skořápkami.1490 Kč, sugarlife.cz

Vlad Ryasnyy Macarons
ZDROJ: sugarlife
Skryt pre seznam

12. Besky: Pečeme nebesky

Druhá kniha od Besky se věnuje sladkému a ukáže vám, že péct může každý. Obsahuje snadné dezerty i složitější cukrářské výzvy. 559 Kč, Sevruga.

Besky: Pečeme nebesky
ZDROJ: Sevruga
Skryt pre seznam

13. Martin Pecina: Jazyk, srdce, mozek, krev

Vítěz soutěže MasterChef vaří z typicky českých produktů: prorostlého masa, vnitřností, krup, kopřiv nebo hovězí oháňky. Exkluzivní suroviny nemá rád, stejně jako supermoderní techniky. 799 Kč, Euromedia.

Jazyk, srdce, mozek, krev
ZDROJ: Euromedia
Skryt pre seznam

14. Miluše Makó: Rok v Green Table

Vegetariánská kuchyně, jak ji neznáte – hravá, kreativní a svěží. Přesně takovou vaří v pražském bistru Green Table by Veolia se svým týmem šéfkuchařka Miluše Makó. 449 Kč, Gatyer.

Miluše Makó: Rok v Green Table
ZDROJ: Gatyer
Skryt pre seznam

Sdílet článek

Související články