Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy do knihovny aneb Jakou kuchařku koupit sobě či ostatním pod stromeček

Vaření s knihou
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Kuchařek není nikdy dost a blížící se Vánoce mohou pomoct doplnit sbírku nebo vytrhnout trn z paty, když nevíte, co pod stromeček. Sepsali jsme pro vás novinky roku 2023 a přidali jeden tip na loňskou knihu, neboť je sváteční!

1. Iveta Fabešová: Vše sváteční

Když se skvělá cukrářka nechá inspirovat tradičními recepty od Marie Sandtnerové, vzniknou přímo pohádkové výtvory: desítky ověřených receptů na cukroví v lákavém moderním podání. 469 Kč, XYZ

Skryt pre seznam
Iveta Fabešové Vše sváteční
ZDROJ: XYZ
Skryt pre seznam

2. Gordon Ramsay: Do neznáma

Známý kuchař popisuje 21 míst celého světa, která navštívil při natáčení pořadu Do neznáma. Cesty jsou to dobrodružné – Gordon se potápí pro mořské plody, připravuje jídlo v zemní peci, ochutnává červy nebo pálivé nakládané ovoce. 599 Kč, Slovart

Skryt pre seznam
Gordon Ramsay Do neznáma
ZDROJ: Slovart
Skryt pre seznam

3. Víc než kuchařka: Velká polévková bichle

Na 190 perfektních receptů, žádné složité vaření, vše z dostupných surovin a seřazené podle sezon. S polévkovou kuchařkou si připomenete klasické recepty a objevíte i ty zapomenuté. 699 Kč.

Skryt pre seznam
Velká polévkové kuchařka
ZDROJ: vicnezkucharka.cz
Skryt pre seznam

4. Radek Příhonský & Lenny Trčková: Pankáč z pětihvězdy

To nejlepší ze street foodu! Šéfkuchař Radek Příhonský, osobní kuchař Karla Schwarzenberga, vydává ve spolupráci s Lenny Trčkovou knihu praktických tipů a receptů ze street foodu. Radek si plní sen a jezdí po světě se svým foodtruckem. Co ho na cestách potkalo, co uvařil a ochutnal. 399 Kč, XYZ

Skryt pre seznam
Zdeněk Příhonský a Lenny Trčková Pankáč z pětihvězdy
ZDROJ: XYZ
Skryt pre seznam

5. Josef Maršálek: Čokoláda

Na 450 stran receptů rozepsané krok po kroku a stovky doprovodných fotografií vám umožní upéct luxusní čokoládová díla s lehkostí a vášní. Čeká vás čokoládová vánočka i nádherně nadýchané mléčné housky, nechybějí eklérky nebo makronky, dorty ani čokoládové pomazánky. 1550 Kč, marsalkovo.cz

Skryt pre seznam
Josef Maršálek: Čokoláda
ZDROJ: Josef Maršálek
Skryt pre seznam

6. Zdeněk Pohlreich: Zlatá klasika

Recepty Zdeňka Pohlreicha na jídla, která se u nás těší největší oblibě. Je zde to nejlepší z české klasiky, ale i pokrmy, které jsme přijali za vlastní po cestách do Řecka, Chorvatska, Itálie, Asie i Ameriky. 499 Kč, Sevruga.

Skryt pre seznam
Zdeněk Pohlreich Zlatá klasika
ZDROJ: Sevruga
Skryt pre seznam

7. Edice Apetit: Mrkev, dýně, cuketa

Co spojuje mrkev, dýni a cuketu? Jsou to dostupné druhy zeleniny, ze kterých připravíte všechny typy pokrmů od polévky po skvělý dezert. Koupíte ji na našem eshopu za 399 Kč, 

Skryt pre seznam
Kuchařka Mrkev, dýně, cuketa
ZDROJ: Apetit
Skryt pre seznam

8. Edice Apetit: Líná kuchařka

Línou kuchařku ušil Apetit na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni hodiny. Tato jídla uvaříte s minimem úsilí. Koupíte ji na našem eshopu za 399 Kč.

Skryt pre seznam
Líná kuchařka
ZDROJ: Apetit
Skryt pre seznam

9. Petra Tóthová: Cukráreň Petry Tóthové

Retro recepty v moderním pojetí vás zanechají v němém úžasu, jaké umělecké dílo může vzniknout například z punčových řezů. 650 Kč, Ikar.

Skryt pre seznam
Cukráreň Petry Tóthové
ZDROJ: Ikar
Skryt pre seznam

10. Hanka Zemanová: Kalendář Rytmus roku

Nástěnný průvodce s přehledem sezonních léčivých darů přírody – kdy co sbírat a jak to připravovat v kuchyni. 339 Kč, Smart Press.

Skryt pre seznam
Rytmus roku Hanka Zemánková
ZDROJ: SmartPress
Skryt pre seznam

11. Vlad Ryasnyy: Macarons

Vše o makronkách: jak připravit těsto, jak je péct, ochutit i skladovat. Zjistíte, jak mohou různé konzistence těsta a zpracování sypkých ingrediencí ovlivnit výsledek. Nechybí historie ani řešení, co dělat s nepovedenými skořápkami.1490 Kč, sugarlife.cz

Skryt pre seznam
Vlad Ryasnyy Macarons
ZDROJ: sugarlife
Skryt pre seznam

12. Besky: Pečeme nebesky

Druhá kniha od Besky se věnuje sladkému a ukáže vám, že péct může každý. Obsahuje snadné dezerty i složitější cukrářské výzvy. 559 Kč, Sevruga.

Skryt pre seznam
Besky: Pečeme nebesky
ZDROJ: Sevruga
Skryt pre seznam

13. Martin Pecina: Jazyk, srdce, mozek, krev

Vítěz soutěže MasterChef vaří z typicky českých produktů: prorostlého masa, vnitřností, krup, kopřiv nebo hovězí oháňky. Exkluzivní suroviny nemá rád, stejně jako supermoderní techniky. 799 Kč, Euromedia.

Skryt pre seznam
Jazyk, srdce, mozek, krev
ZDROJ: Euromedia
Skryt pre seznam

14. Miluše Makó: Rok v Green Table

Vegetariánská kuchyně, jak ji neznáte – hravá, kreativní a svěží. Přesně takovou vaří v pražském bistru Green Table by Veolia se svým týmem šéfkuchařka Miluše Makó. 449 Kč, Gatyer.

Skryt pre seznam
Miluše Makó: Rok v Green Table
ZDROJ: Gatyer
Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...