Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Veganská čokoládová buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5274 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 518 g
Tuky 312 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoláda + ořechy = slast!

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
veganská
margarín 100 g
veganský
hodně zralý
jogurt 100 g
sójový, neslazený
třtinový cukr 150 g
dřeň vyškrábnutá
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bez fosfátů
NA POLEVU
margarín 40 g
veganský
lze nahradit sójovým mlékem

Postup

1

Troubu zahřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Ořechy a čokoládu nasekejte. Margarín nakrájejte na kostky a spolu s čokoládou jej rozpusťte nad teplou vodní lázní. Banán rozmixujte spolu s jogurtem, cukrem a vanilkou. Banánovou hmotu zapracujte do prochladlé rozpuštěné čokolády. Špetku soli přidejte spolu se sodou a kypřicím práškem do mouky a přisypte 100 g nasekaných ořechů. Do čokoládové hmoty vmíchejte moučnou směs.

2

Formu o rozměrech 22 x 22 cm vyložte pečicím papírem. Naplňte ji těstem a povrch uhlaďte. Na střední příčce trouby pečte asi 35 minut. Vyjměte z trouby, odložte na mřížku.

3

Na polevu zahřejte moučkový cukr, margarín, mandlové či sójové mléko, kakaový prášek a za stálého míchání přiveďte k varu, pak stáhněte z ohně. Polevou potřete ještě teplou buchtu a povrch posypte zbylými nasekanými ořechy (60 g). Buchtu po vychladnutí vyjměte z formy a nakrájejte na kostky o hraně 4 cm. Zakryté fólií vydrží v chladu 3–4 dny.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín