0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Veganská čokoládová buchta

Veganská čokoládová buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Veganská čokoládová buchta

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5274 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 518 g
Tuky 312 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoláda + ořechy = slast!

Suroviny

vlašské ořechy 160 g
tmavá čokoláda 200 g
veganská
margarín 100 g
veganský
banány 1 ks
hodně zralý
jogurt 100 g
sójový, neslazený
třtinový cukr 150 g
vanilkový lusk 0.5 ks
dřeň vyškrábnutá
sůl 1 špetka
jedlá soda 0.5 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bez fosfátů
mouka pšeničná hladká 180 g
NA POLEVU
moučkový cukr 120 g
margarín 40 g
veganský
mandlové mléko 2.5 PL
lze nahradit sójovým mlékem
kakao holandského typu 2 PL

1 Troubu zahřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Ořechy a čokoládu nasekejte. Margarín nakrájejte na kostky a spolu s čokoládou jej rozpusťte nad teplou vodní lázní. Banán rozmixujte spolu s jogurtem, cukrem a vanilkou. Banánovou hmotu zapracujte do prochladlé rozpuštěné čokolády. Špetku soli přidejte spolu se sodou a kypřicím práškem do mouky a přisypte 100 g nasekaných ořechů. Do čokoládové hmoty vmíchejte moučnou směs.

2 Formu o rozměrech 22 x 22 cm vyložte pečicím papírem. Naplňte ji těstem a povrch uhlaďte. Na střední příčce trouby pečte asi 35 minut. Vyjměte z trouby, odložte na mřížku.

3 Na polevu zahřejte moučkový cukr, margarín, mandlové či sójové mléko, kakaový prášek a za stálého míchání přiveďte k varu, pak stáhněte z ohně. Polevou potřete ještě teplou buchtu a povrch posypte zbylými nasekanými ořechy (60 g). Buchtu po vychladnutí vyjměte z formy a nakrájejte na kostky o hraně 4 cm. Zakryté fólií vydrží v chladu 3–4 dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit