0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Veganská čokoládová buchta

Veganská čokoládová buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Veganská čokoládová buchta

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5274 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 518 g
Tuky 312 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoláda + ořechy = slast!

Suroviny

vlašské ořechy 160 g
tmavá čokoláda 200 g
veganská
margarín 100 g
veganský
banány 1 ks
hodně zralý
jogurt 100 g
sójový, neslazený
třtinový cukr 150 g
vanilkový lusk ½ ks
dřeň vyškrábnutá
sůl 1 špetka
jedlá soda ½ ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bez fosfátů
mouka pšeničná hladká 180 g
NA POLEVU
moučkový cukr 120 g
margarín 40 g
veganský
mandlové mléko 2,5 PL
lze nahradit sójovým mlékem
kakao holandského typu 2 PL

1 Troubu zahřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Ořechy a čokoládu nasekejte. Margarín nakrájejte na kostky a spolu s čokoládou jej rozpusťte nad teplou vodní lázní. Banán rozmixujte spolu s jogurtem, cukrem a vanilkou. Banánovou hmotu zapracujte do prochladlé rozpuštěné čokolády. Špetku soli přidejte spolu se sodou a kypřicím práškem do mouky a přisypte 100 g nasekaných ořechů. Do čokoládové hmoty vmíchejte moučnou směs.

2 Formu o rozměrech 22 x 22 cm vyložte pečicím papírem. Naplňte ji těstem a povrch uhlaďte. Na střední příčce trouby pečte asi 35 minut. Vyjměte z trouby, odložte na mřížku.

3 Na polevu zahřejte moučkový cukr, margarín, mandlové či sójové mléko, kakaový prášek a za stálého míchání přiveďte k varu, pak stáhněte z ohně. Polevou potřete ještě teplou buchtu a povrch posypte zbylými nasekanými ořechy (60 g). Buchtu po vychladnutí vyjměte z formy a nakrájejte na kostky o hraně 4 cm. Zakryté fólií vydrží v chladu 3–4 dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč