Čokoláda + ořechy = slast!
Suroviny
Postup
Troubu zahřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Ořechy a čokoládu nasekejte. Margarín nakrájejte na kostky a spolu s čokoládou jej rozpusťte nad teplou vodní lázní. Banán rozmixujte spolu s jogurtem, cukrem a vanilkou. Banánovou hmotu zapracujte do prochladlé rozpuštěné čokolády. Špetku soli přidejte spolu se sodou a kypřicím práškem do mouky a přisypte 100 g nasekaných ořechů. Do čokoládové hmoty vmíchejte moučnou směs.
Formu o rozměrech 22 x 22 cm vyložte pečicím papírem. Naplňte ji těstem a povrch uhlaďte. Na střední příčce trouby pečte asi 35 minut. Vyjměte z trouby, odložte na mřížku.
Na polevu zahřejte moučkový cukr, margarín, mandlové či sójové mléko, kakaový prášek a za stálého míchání přiveďte k varu, pak stáhněte z ohně. Polevou potřete ještě teplou buchtu a povrch posypte zbylými nasekanými ořechy (60 g). Buchtu po vychladnutí vyjměte z formy a nakrájejte na kostky o hraně 4 cm. Zakryté fólií vydrží v chladu 3–4 dny.