0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Veganská čokoládová buchta

Veganská čokoládová buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Veganská čokoládová buchta

1/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5274 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 518 g
Tuky 312 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoláda + ořechy = slast!

Suroviny

vlašské ořechy 160 g
tmavá čokoláda 200 g
veganská
margarín 100 g
veganský
hodně zralý
jogurt 100 g
sójový, neslazený
třtinový cukr 150 g
vanilkový lusk ½ ks
dřeň vyškrábnutá
sůl 1 špetka
jedlá soda ½ ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bez fosfátů
mouka pšeničná hladká 180 g
NA POLEVU
moučkový cukr 120 g
margarín 40 g
veganský
lze nahradit sójovým mlékem
kakao holandského typu 2 PL

1 Troubu zahřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Ořechy a čokoládu nasekejte. Margarín nakrájejte na kostky a spolu s čokoládou jej rozpusťte nad teplou vodní lázní. Banán rozmixujte spolu s jogurtem, cukrem a vanilkou. Banánovou hmotu zapracujte do prochladlé rozpuštěné čokolády. Špetku soli přidejte spolu se sodou a kypřicím práškem do mouky a přisypte 100 g nasekaných ořechů. Do čokoládové hmoty vmíchejte moučnou směs.

2 Formu o rozměrech 22 x 22 cm vyložte pečicím papírem. Naplňte ji těstem a povrch uhlaďte. Na střední příčce trouby pečte asi 35 minut. Vyjměte z trouby, odložte na mřížku.

3 Na polevu zahřejte moučkový cukr, margarín, mandlové či sójové mléko, kakaový prášek a za stálého míchání přiveďte k varu, pak stáhněte z ohně. Polevou potřete ještě teplou buchtu a povrch posypte zbylými nasekanými ořechy (60 g). Buchtu po vychladnutí vyjměte z formy a nakrájejte na kostky o hraně 4 cm. Zakryté fólií vydrží v chladu 3–4 dny.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč