Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Veganská čokoládová buchta

Čokoláda + ořechy = slast!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 16 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Pečení 0:35
Koláč

Ingredience

    • 160 g jader vlašských ořechů
    • 200 g veganské tmavé čokolády
    • 100 g veganského margarínu
    • 1 hodně zralý banán
    • 100 g neslazeného sójového jogurtu
    • 150 g třtinového cukru
    • dřeň z 1/2 vanilkového lusku
    • špetka soli
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
    • 180 g hladké mouky

    NA POLEVU

    • 120 g moučkového cukru
    • 40 g veganského margarínu
    • 2 a 1/2 lžíce mandlového či sójového mléka
    • 2 lžíce kakaa holandského typu

Příprava jídla

1 Troubu zahřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Ořechy a čokoládu nasekejte. Margarín nakrájejte na kostky a spolu s čokoládou jej rozpusťte nad teplou vodní lázní. Banán rozmixujte spolu s jogurtem, cukrem a vanilkou. Banánovou hmotu zapracujte do prochladlé rozpuštěné čokolády. Špetku soli přidejte spolu se sodou a kypřicím práškem do mouky a přisypte 100 g nasekaných ořechů. Do čokoládové hmoty vmíchejte moučnou směs.

2 Formu o rozměrech 22 x 22 cm vyložte pečicím papírem. Naplňte ji těstem a povrch uhlaďte. Na střední příčce trouby pečte asi 35 minut. Vyjměte z trouby, odložte na mřížku.

3 Na polevu zahřejte moučkový cukr, margarín, mandlové či sójové mléko, kakaový prášek a za stálého míchání přiveďte k varu, pak stáhněte z ohně. Polevou potřete ještě teplou buchtu a povrch posypte zbylými nasekanými ořechy (60 g). Buchtu po vychladnutí vyjměte z formy a nakrájejte na kostky o hraně 4 cm. Zakryté fólií vydrží v chladu 3–4 dny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chia pudink s čokoládou

Malinové chia řezy

Banánový cheesecake

Fitness kuličky

REKLAMA

Přidat komentář