Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
‚Eclairky‘ s pařížskou šlehačkou
‚Eclairky‘ s pařížskou šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

‚Eclairky‘ s pařížskou šlehačkou

4/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2657 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 168 g
Tuky 206 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasické eclairky se dělají z odpalovaného těsta, my jsme jejich přípravu zjednodušili a zrychlili. Listové těsto stejně jako pařížskou šlehačku koupíte v obchodě a doma pak tyto luxusní dezerty vykouzlíte raz dva.

Suroviny

rozválené
vejce 1 ks
prošlehané
podle chuti + navíc na poprášení

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180 °C. Listové těsto rozviňte a nakrájejte na obdélníky zhruba 3–4 cm široké a 10–12 cm dlouhé. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte dozlatova, bude to trvat zhruba 20 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.

2

Šlehačku ušlehejte dotuha, případně doslaďte moučkovým cukrem podle chuti, a naplňte jí cukrářský sáček (nejlépe s řezanou špičkou). Obdélníky z listového těsta jednou podélně prořízněte a na spodní díl ozdobně nastříkejte šlehačku. Přiklopte horním dílem těsta a lehce poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín