Klasické eclairky se dělají z odpalovaného těsta, my jsme jejich přípravu zjednodušili a zrychlili. Listové těsto stejně jako pařížskou šlehačku koupíte v obchodě a doma pak tyto luxusní dezerty vykouzlíte raz dva.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 180 °C. Listové těsto rozviňte a nakrájejte na obdélníky zhruba 3–4 cm široké a 10–12 cm dlouhé. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte dozlatova, bude to trvat zhruba 20 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.
Šlehačku ušlehejte dotuha, případně doslaďte moučkovým cukrem podle chuti, a naplňte jí cukrářský sáček (nejlépe s řezanou špičkou). Obdélníky z listového těsta jednou podélně prořízněte a na spodní díl ozdobně nastříkejte šlehačku. Přiklopte horním dílem těsta a lehce poprašte moučkovým cukrem.