V lednu se příliš gastro festivalů nepořádá, o to více kvitujeme každou pozvánku. Každoroční festival řízků na Bukovanském mlýně otevírá brány pro milovníky smaženého jídla. Od 19. do 21. ledna 2024 se návštěvníci mohou ponořit do světa této rakousko-uherské lahůdky.
Již od roku 2016 si tato událost získává srdce gurmánů, kteří se rádi vrací zpět na malebný vrchol kopce mezi obcemi Bukovany a Ostrovánky u Kyjova, kde stojí areál Bukovanského mlýna s větrným mlýnem.
Návštěvníci mají možnost vychutnat si klasický řízek v trojobalu nebo si dopřát něco exotičtějšího z nabídky specialit. Většina řízků se bude připravovat v malých 100 g porcích. To umožní kombinovat různé řízky a vychutnat si tak více druhů.
- Jedním z vrcholů festivalu je ochutnávka místních vyhlášených vídeňských telecích řízků.
- Mezi další druhy, které budete moct ochutnat patří: vídeňský telecí, kuřecí, krůtí, vepřový, zeleninový i rybí.
- Řízky budou v tradičním trojobalu, v mandlové i kukuřičné strouhánce, v pivním i sýrovém těstíčku.
- Příloh bude na výběr opravdu hodně: klasický bramborový salát, vídeňský bramborový salát, šťouchané brambory, hranolky...
V areálu Bukovanského mlýnu najdete také stylové prodejní domky pro lidové řemeslníky, těšit se můžete i na program pro děti. Domů si můžete odnést vyuzené vepřové klobásky, uzené maso, zabijačkové speciality, škvarkovou pomazánku nebo sádlo.
Zdroje: BukovanskyMlyn, KudyZNudy