Vídeňský bramborový salát po židovsku

Vídeňský bramborový salát po židovsku

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 687 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 119 g
Tuky 13 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsaďte na jemné husí sádlo! S bramborovým salátem udělá zázraky.

Suroviny

brambory 500 g
uvařené ve slupce, ještě horké
vinný ocet bílý 7 PL
nebo jablečný
sůl
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
cibule 1 ks
střední
jablka 100 g
plátky
krupicový cukr 1 špetka
husí sádlo 1 PL

1 Uvařené, oloupaní a ještě horké brambory nakrájejte na kolečka smíchejte se 7 lžícemi bílého vinného či jablečného octa, solí, čerstvě mletým pepřem.

2 Přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, plátky jablek, špetku cukru a husí sádlo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit