Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pravý vídeňský řízek
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 87
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1663 kcal
Bílkoviny 256 g
Sacharidy 0 g
Tuky 63 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve Vídni bydlí pan Wiener Schnitzel. Je z telecího a má k sobě rád brambory na řadu způsobů, ale i rýži. Vyzkoušejte pravý vídeňský řízek z telecího masa – přesně takový, jaký se jedl za mocnářství! Základem jsou plátky z telecí kýty, naklepané na 4 centimetry a obalené v trojobalu. Klasika, na kterou se po už po léta nezapomíná.

Suroviny

sůl
vejce 3 ks
rozšlehaná
strouhanka
čerstvá
ghí
nebo sádlo na smažení
s petrželkou
skrojky k podávání

Postup

1

Z masa nakrájejte centimetr silné řízky a ty naplocho napůl rozřízněte, ale nedokrojte, abyste je mohli rozložit jako motýla nebo knihu; traduje se, že pravý vídeňský řízek má sahat přes celý talíř!

2

Pak je jeden po druhém mezi potravinářskou fólií rozklepte na výšku asi čtyři milimetry – tak velí tradice.

3

Maso mírně osolte, obalte v mouce a přebytek oklepněte. Protáhněte vajíčkem a obalte v čerstvě nastrouhané strouhance; příliš ji na maso netiskněte, aby obal mohl při smažení suflovat, tedy nadýchnout se.

4

Smažte ve vyšší vrstvě tuku dozlatova. Vídeňský řízek podávejte s bramborami a se skrojky citronu k zakápnutí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč