Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pravý vídeňský řízek
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 88
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1663 kcal
Bílkoviny 256 g
Sacharidy 0 g
Tuky 63 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve Vídni bydlí pan Wiener Schnitzel. Je z telecího a má k sobě rád brambory na řadu způsobů, ale i rýži. Vyzkoušejte pravý vídeňský řízek z telecího masa – přesně takový, jaký se jedl za mocnářství! Základem jsou plátky z telecí kýty, naklepané na 4 centimetry a obalené v trojobalu. Klasika, na kterou se po už po léta nezapomíná.

Suroviny

sůl
vejce 3 ks
rozšlehaná
strouhanka
čerstvá
ghí
nebo sádlo na smažení
s petrželkou
skrojky k podávání

Postup

1

Z masa nakrájejte centimetr silné řízky a ty naplocho napůl rozřízněte, ale nedokrojte, abyste je mohli rozložit jako motýla nebo knihu; traduje se, že pravý vídeňský řízek má sahat přes celý talíř!

2

Pak je jeden po druhém mezi potravinářskou fólií rozklepte na výšku asi čtyři milimetry – tak velí tradice.

3

Maso mírně osolte, obalte v mouce a přebytek oklepněte. Protáhněte vajíčkem a obalte v čerstvě nastrouhané strouhance; příliš ji na maso netiskněte, aby obal mohl při smažení suflovat, tedy nadýchnout se.

4

Smažte ve vyšší vrstvě tuku dozlatova. Vídeňský řízek podávejte s bramborami a se skrojky citronu k zakápnutí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...