0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninový řízek

Zeleninový řízek

3.3 / 5. Počet hodnocení: 53
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1025 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 49 g
Tuky 71 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo vepřového si v létě udělejte tenhle výborný zeleninový řízek.

Suroviny

zelenina 400 g
kedlubny, mrkev, špenát, květák apod.
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
50 g
mléko 250 ml
muškátový květ 1 špetka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
(jedno na obalení)
strouhanka
olej
na smažení
brambory
vařené, maštěné
tatarská omáčka
na podávání

1 Zeleninu uvařte v osolené vodě doměkka a umelte najemno. (Pokud chcete, aby víc vynikla struktura zeleniny, umelte naopak nahrubo.) V kastrolu na másle zpěňte mouku a za stálého míchání do jíšky přidávejte mléko.

2 Okořeňte muškátem, osolte, opepřete a míchejte, dokud bešamel nezhoustne. Přimíchejte zeleninu, sejměte z ohně. Po částečném prochladnutí vmíchejte vejce a v chladničce nechte vystydnout.

3 Potom ze ztuhlé hmoty tvořte placičky a obalte je ve vejcích a strouhance. Smažte v rozpáleném oleji a podávejte s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit