Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninový řízek

Zeleninový řízek

4.1/5 Počet hodnocení: 65
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1025 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 49 g
Tuky 71 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo vepřového si v létě udělejte tenhle výborný zeleninový řízek.

Suroviny

kedlubny, mrkev, špenát, květák apod.
mléko 250 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
(jedno na obalení)
strouhanka
olej
na smažení
vařené, maštěné
tatarská omáčka
na podávání

Postup

1

Zeleninu uvařte v osolené vodě doměkka a umelte najemno. (Pokud chcete, aby víc vynikla struktura zeleniny, umelte naopak nahrubo.) V kastrolu na másle zpěňte mouku a za stálého míchání do jíšky přidávejte mléko.

2

Okořeňte muškátem, osolte, opepřete a míchejte, dokud bešamel nezhoustne. Přimíchejte zeleninu, sejměte z ohně. Po částečném prochladnutí vmíchejte vejce a v chladničce nechte vystydnout.

3

Potom ze ztuhlé hmoty tvořte placičky a obalte je ve vejcích a strouhance. Smažte v rozpáleném oleji a podávejte s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...