Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řízky z trouby
Řízky z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řízky z trouby

4.1/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11962 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 311 g
Tuky 1107 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jasně že je ve výsledku rychlejší řízky usmažit, ale když nechcete stát u plotny anebo řízků potřebujete najednou hodně, je trouba skvělým řešením!

Suroviny

rostlinný olej
na pečení
krkovice 4 plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
prošlehaná s trochou mléka
strouhanka 200 g
máslo 8 plátků
na řízky
na brambory
pažitka 1 svazek
nasekaná
mléko 100 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Připravte si plech nebo pekáček veliký akorát tak, aby se do něj vešly řízky v jedné vrstvě. Vlijte do něj zhruba 1–2mm vrstvu oleje a vložte do trouby.

2

Brambory vydrhněte a dejte vařit (i se slupkou) v osolené vodě.

3

Plátky krkovičky osolte, opepřete a jemně naklepejte. Poté je obalte nejdřív ve vejci a následně ve strouhance. Vložte je do rozpáleného oleje, poklaďte polovinou plátků másla a pečte zhruba 20–30 minut, v polovině času obraťte a poklaďte zbývajícími plátky másla.

4

Brambory sceďte a lehce rozšťouchejte s máslem, pažitkou a mlékem. Řízky podávejte se šťouchanými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Řízky můžete doplnit obvyklými klínky citronu, nakládanými křupavými okurkami nebo červenou řepou. Skvěle se k nim hodí také saláty: jednoduchý hlávkový s octovou zálivkou vinaigrette, okurkový strouhaný salát se sladko-kyselou nebo jogurtovou zálivkou. A pokud vás tlačí čas, a přece chcete podávat něco zeleného, roli salátu zastoupí lístky polníčku anebo hotová směs salátových listů ze supermarketu, které stačí zakapat dobrým (třeba balzamikovým) octem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín