Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Šípek

Šípek

Rudé bobulky šípkové růže zdobí na podzim lesy a louky. Pusťte je i k vám do kuchyně.
21. 10. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Šípky jsou skvělý zdroj vitaminu C, jednotlivé návody se však bohužel neshodují v tom, jak ho z nich dostat do čaje co nejvíc. Šípky ale můžete jíst také syrové nebo sušené – tedy pokud si dáte tu práci a zbavíte je ,skelné vaty‘, která se v nich skrývá spolu se semínky. Šípky sušte rychle při vyšší teplotě.

Z čerstvých šípků připravíte výbornou zavařeninu, se kterou bude vaše linecké cukroví naprosto bezkonkurenční. Nebo upečte chlebíček se šípky a lískovými oříšky.

Související

Šípky: vitaminy nabité plody podzimu

Období bohaté na úrodu a sklizeň z polí a zahrádek se pomalu chýlí ke konci, avšak příroda nám i na podzim nabízí...

Přidat komentář