Oslavte příchod nového roku ve španělském stylu – místo klasických jednohubek a obložených chlebíčků podávejte chuťovky tapas. Zasytí vás jako večeře o několika chodech, ale přitom nabídnou nespočet zajímavých chuťových variací.
Jako tapas se mohou podávat například:
- drobné smažené rybičky
- olivy marinované v oleji s česnekem a kořením
- voňavé masové kuličky
- na dílky nakrájená bramborová omeleta frittata
- kostky sýra
- i kolečka pikantní klobásy
Tradice jejich servírování je rozšířená po celém Španělsku, najdete dokonce i podniky, které se specializují výhradně na tapas. Většinu španělských chuťovek můžete jíst zatepla i zastudena.
Popíjejte k nim dobré víno, se kterým se skvěle doplňují. Jen myslete na to, že by neměly být příliš kořeněné, aby chuť vína nepřebily.