Pikantní masové kuličky

Pikantní masové kuličky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (43)
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5526 kcal
Bílkoviny 177 g
Cukr 991 g
Tuky 86 g
Vláknina 98 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá chuťovka na párty. Masové kuličky se dají ochutit na mnoho způsobů a upeče je za vás trouba. Nemusíte tak stát u plotny, a navíc neplavou v oleji. Taky je můžete udělat třeba týden předem, upéct jen zčásti, zamrazit a v den mejdanu jen ráno vytáhnout a večer v troubě rozpéct.

Suroviny

toustový chléb 4 plátky
nalámaný
mléko 100 ml
vejce 1 ks
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
sušené meruňky 10 ks
propláchnuté, nadrobno
harissa 1 ČL
nebo více, podle chuti
koření
arabské, podle chuti
sůl mořská
hovězí maso mleté 300 g
nebo mix hovězího a vepřového

1 Do robotu dejte chleba, pokropte ho mlékem, přidejte vejce a několika pulzy promíchejte. Nechte deset minut rozležet.

2 Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli 3–5 minut doměkka. Do směsi v robotu přidejte harrisu, koření, sůl a znovu několika pulzy promíchejte a rozsekejte nadrobno. Přidejte mleté maso a mixujte, až získáte stejnorodou hmotu.

3 Vyklopte do mísy a ručně přimíchejte cibuli a meruňky. Ze směsi tvořte navlhčenýma rukama kuličky velikosti vlašského ořechu a na plechu vyloženém pečicím papírem je v troubě předehřáté na 190 °C pečte asi 10–15 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...

Obchod Apetit