Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní masové kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 52
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5526 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 991 g
Tuky 86 g
Vláknina 98 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá chuťovka na párty. Masové kuličky se dají ochutit na mnoho způsobů a upeče je za vás trouba. Nemusíte tak stát u plotny, a navíc neplavou v oleji. Taky je můžete udělat třeba týden předem, upéct jen zčásti, zamrazit a v den mejdanu jen ráno vytáhnout a večer v troubě rozpéct. Recept je až geniálně jednoduchý a účinný.

Suroviny

nalámaný
mléko 100 ml
vejce 1 ks
olivový olej 2 PL
malá, nadrobno
sušené meruňky 10 ks
propláchnuté, nadrobno
harissa 1 ČL
nebo více, podle chuti
koření
arabské, podle chuti
sůl mořská
nebo mix hovězího a vepřového

Postup

1

Do robotu dejte chleba, pokropte ho mlékem, přidejte vejce a několika pulzy promíchejte. Nechte deset minut rozležet.

2

Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli 3–5 minut doměkka. Do směsi v robotu přidejte harrisu, koření, sůl a znovu několika pulzy promíchejte a rozsekejte nadrobno. Přidejte mleté maso a mixujte, až získáte stejnorodou hmotu.

3

Vyklopte do mísy a ručně přimíchejte cibuli a sušené meruňky.

4

Ze směsi tvořte navlhčenýma rukama kuličky velikosti vlašského ořechu a na plechu vyloženém pečicím papírem je v troubě předehřáté na 190 °C pečte asi 10–15 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...