Pikantní masové kuličky

Pikantní masové kuličky

3.5 / 5. Počet hodnocení: 46
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5526 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 991 g
Tuky 86 g
Vláknina 98 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá chuťovka na párty. Masové kuličky se dají ochutit na mnoho způsobů a upeče je za vás trouba. Nemusíte tak stát u plotny, a navíc neplavou v oleji. Taky je můžete udělat třeba týden předem, upéct jen zčásti, zamrazit a v den mejdanu jen ráno vytáhnout a večer v troubě rozpéct.

Suroviny

toustový chléb 4 plátky
nalámaný
mléko 100 ml
vejce 1 ks
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
sušené meruňky 10 ks
propláchnuté, nadrobno
harissa 1 ČL
nebo více, podle chuti
koření
arabské, podle chuti
sůl mořská
hovězí maso mleté 300 g
nebo mix hovězího a vepřového

1 Do robotu dejte chleba, pokropte ho mlékem, přidejte vejce a několika pulzy promíchejte. Nechte deset minut rozležet.

2 Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli 3–5 minut doměkka. Do směsi v robotu přidejte harrisu, koření, sůl a znovu několika pulzy promíchejte a rozsekejte nadrobno. Přidejte mleté maso a mixujte, až získáte stejnorodou hmotu.

3 Vyklopte do mísy a ručně přimíchejte cibuli a meruňky. Ze směsi tvořte navlhčenýma rukama kuličky velikosti vlašského ořechu a na plechu vyloženém pečicím papírem je v troubě předehřáté na 190 °C pečte asi 10–15 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit