Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 49
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5526 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 991 g
Tuky 86 g
Vláknina 98 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá chuťovka na párty. Masové kuličky se dají ochutit na mnoho způsobů a upeče je za vás trouba. Nemusíte tak stát u plotny, a navíc neplavou v oleji. Taky je můžete udělat třeba týden předem, upéct jen zčásti, zamrazit a v den mejdanu jen ráno vytáhnout a večer v troubě rozpéct.

Suroviny

nalámaný
mléko 100 ml
vejce 1 ks
olivový olej 2 PL
nadrobno
sušené meruňky 10 ks
propláchnuté, nadrobno
harissa 1 ČL
nebo více, podle chuti
koření
arabské, podle chuti
sůl mořská
nebo mix hovězího a vepřového

Postup

1

Do robotu dejte chleba, pokropte ho mlékem, přidejte vejce a několika pulzy promíchejte. Nechte deset minut rozležet.

2

Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli 3–5 minut doměkka. Do směsi v robotu přidejte harrisu, koření, sůl a znovu několika pulzy promíchejte a rozsekejte nadrobno. Přidejte mleté maso a mixujte, až získáte stejnorodou hmotu.

3

Vyklopte do mísy a ručně přimíchejte cibuli a meruňky.

4

Ze směsi tvořte navlhčenýma rukama kuličky velikosti vlašského ořechu a na plechu vyloženém pečicím papírem je v troubě předehřáté na 190 °C pečte asi 10–15 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč