Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Večeře z grilu: sýr Halloumi

Večeře z grilu: sýr Halloumi

Maso už se vám přejedlo? Ozvláštněte letní grilování sýrem Halloumi. Na jeho chuť jen tak nezapomenete.
14. 7. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Sýr původem z Kypru je velmi oblíbený v celém Řecku a na Středním východě. Vyrábí se ze směsi kozího a ovčího mléka, někdy také s přídavkem mléka kravského. Má pevnou strukturu, jemnou konzistenci a slanou chuť.

Halloumi je ideální na grilování a smažení, protože se rozpouští při vyšších teplotách než jiné sýry a zachovává si pevnou strukturu. Je skvělý také do salátů a s tepelně upravenou zeleninou. Můžete s ním naplnit sendviče či bagety. Výborně se doplňuje s tradičními řeckými bylinkami mátou a oreganem.

Ochutnejte sýr Halloumi pečený ve vinných listech s oreganem a česnekem (recept).


REKLAMA

Přidat komentář