Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Večeře z grilu: sýr Halloumi

halloumi na grilu
ZDROJ: Cookpedia.co.uk
sdílet:

Maso už se vám přejedlo? Ozvláštněte letní grilování sýrem Halloumi. Na jeho chuť jen tak nezapomenete.

 

Sýr původem z Kypru je velmi oblíbený v celém Řecku a na Středním východě. Vyrábí se ze směsi kozího a ovčího mléka, někdy také s přídavkem mléka kravského. Má pevnou strukturu, jemnou konzistenci a slanou chuť.

Halloumi je ideální na grilování a smažení, protože se rozpouští při vyšších teplotách než jiné sýry a zachovává si pevnou strukturu. Je skvělý také do salátů a s tepelně upravenou zeleninou. Můžete s ním naplnit sendviče či bagety. Výborně se doplňuje s tradičními řeckými bylinkami mátou a oreganem.

Ochutnejte sýr Halloumi pečený ve vinných listech s oreganem a česnekem (recept).

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...