Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Večeře z grilu: sýr Halloumi

halloumi na grilu
ZDROJ: Cookpedia.co.uk
sdílet:

Maso už se vám přejedlo? Ozvláštněte letní grilování sýrem Halloumi. Na jeho chuť jen tak nezapomenete.

 

Sýr původem z Kypru je velmi oblíbený v celém Řecku a na Středním východě. Vyrábí se ze směsi kozího a ovčího mléka, někdy také s přídavkem mléka kravského. Má pevnou strukturu, jemnou konzistenci a slanou chuť.

Halloumi je ideální na grilování a smažení, protože se rozpouští při vyšších teplotách než jiné sýry a zachovává si pevnou strukturu. Je skvělý také do salátů a s tepelně upravenou zeleninou. Můžete s ním naplnit sendviče či bagety. Výborně se doplňuje s tradičními řeckými bylinkami mátou a oreganem.

Ochutnejte sýr Halloumi pečený ve vinných listech s oreganem a česnekem (recept).

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč