Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Červená řepa 5x jinak

Červená řepa 5x jinak

Chuť červené řepy je esencí podzimu. Lehce zemitá, výrazná a hřejivě nasládlá.
3. 11. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Máte doma v bedýnce krásně pevné bulvy červené řepy a váháte, jak je upravit? Máte na vybranou dvě varianty: tepelnou, nebo studenou úpravu. Pokud se rozhodnete řepu nezpracovat tepelně, bude vám chutnat v čerstvě lisovaných šťávách (například v kombinaci s hruškou) i nahrubo nastrouhaná v salátech (skvělá je se sladkokyselou zálivkou z olivového oleje, medu, citronu a pepře). Pokud řepu vaříte, vkládejte do hrnce celé bulvy a řepu během vaření nepropichujte. Jen tak zabráníte vytékání cenné šťávy. Výborná je také řepa pečená nebo jako základ polévek či ragú. A překvapivě ji můžete nastrouhat i do moučníků – budou krásně vláčné. I když v obchodech můžete koupit polotovary z řepy (sladkokyselou sterilovanou řepu nebo saláty), dejte přednost jejich domácí verzi. Jen tak budete vědět, co jste do nich dali, a navíc – budou přesně podle vás. Vybrali jsme pro vás pět neobvyklých úprav řepy. Stojí za ochutnání!

5× červená řepa



Připravila Jana Kopřivová
REKLAMA

Přidat komentář