Červená řepa 5x jinak

sdílet:
Chuť červené řepy je esencí podzimu. Lehce zemitá, výrazná a hřejivě nasládlá.

Máte doma v bedýnce krásně pevné bulvy červené řepy a váháte, jak je upravit? Máte na vybranou dvě varianty: tepelnou, nebo studenou úpravu. Pokud se rozhodnete řepu nezpracovat tepelně, bude vám chutnat v čerstvě lisovaných šťávách (například v kombinaci s hruškou) i nahrubo nastrouhaná v salátech (skvělá je se sladkokyselou zálivkou z olivového oleje, medu, citronu a pepře). Pokud řepu vaříte, vkládejte do hrnce celé bulvy a řepu během vaření nepropichujte. Jen tak zabráníte vytékání cenné šťávy. Výborná je také řepa pečená nebo jako základ polévek či ragú. A překvapivě ji můžete nastrouhat i do moučníků – budou krásně vláčné. I když v obchodech můžete koupit polotovary z řepy (sladkokyselou sterilovanou řepu nebo saláty), dejte přednost jejich domácí verzi. Jen tak budete vědět, co jste do nich dali, a navíc – budou přesně podle vás. Vybrali jsme pro vás pět neobvyklých úprav řepy. Stojí za ochutnání!

5× červená řepa



Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit