0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červená řepa 5x jinak

salát se sýrem a červenou řepou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Chuť červené řepy je esencí podzimu. Lehce zemitá, výrazná a hřejivě nasládlá. Máte doma v bedýnce krásně pevné bulvy červené řepy a váháte, jak je upravit? Pak je na výběr ze dvou variant: tepelná, nebo studená úprava.

Pokud se rozhodnete řepu nezpracovat tepelně, bude vám chutnat v čerstvě lisovaných šťávách (například v kombinaci s hruškou) i nahrubo nastrouhaná v salátech (skvělá je se sladkokyselou zálivkou z olivového oleje, medu, citronu a pepře).

Pokud řepu vaříte, vkládejte do hrnce celé bulvy a řepu během vaření nepropichujte. Jen tak zabráníte vytékání cenné šťávy. Výborná je také řepa pečená nebo jako základ polévek či ragú.

A překvapivě ji můžete nastrouhat i do moučníků – budou krásně vláčné. I když v obchodech můžete koupit polotovary z řepy (sladkokyselou sterilovanou řepu nebo saláty), dejte přednost jejich domácí verzi. Jen tak budete vědět, co jste do nich dali, a navíc – budou přesně podle vás. Vybrali jsme pro vás pět neobvyklých úprav řepy. Stojí za ochutnání!

5× červená řepa

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč