0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou

Salát z uzeného pstruha s červenou řepou
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2106 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 36 g
Tuky 180 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do 5 minut na stole!

Suroviny

hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 150 ml
vinný ocet bílý 50 ml
nakládaná
křen 1 PL
strouhaný se smetanou (krenex)
pstruh 270 g
uzený
řeřicha 150 g
bez silných stonků
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1 Do čisté sklenice se šroubovacím víčkem dejte velkou špetku soli a pepře, hořčici, olivový olej a ocet. Zavřete, protřepejte a uložte do lednice – tam zálivka vydrží i pár týdnů, dokud ji všechnu nespotřebujete.

2 Případné větší kusy nakládané řepy pokrájejte a vložte do mísy. Přidejte křenovou směs, dvě lžíce připravené zálivky a pořádně promíchejte. Filety ze pstruha rozdělte na drobné kousky, případnou kůži vyhoďte. Řepu smíchejte s řeřichou a navrch naaranžujte pstruha.

Lahodné variace
Místo uzeného pstruha můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu, obyčejnou makrelou počínaje a lososem konče.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.66

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč