Do 5 minut na stole!
Suroviny
hořčice dijonská
1
PL
olivový olej
150
ml
vinný ocet bílý
50
ml
červená řepa
250
g
nakládaná
křen
1
PL
strouhaný se smetanou (krenex)
pstruh
270
g
uzený
řeřicha
150
g
bez silných stonků
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Do čisté sklenice se šroubovacím víčkem dejte velkou špetku soli a pepře, hořčici, olivový olej a ocet. Zavřete, protřepejte a uložte do lednice – tam zálivka vydrží i pár týdnů, dokud ji všechnu nespotřebujete.
2
Případné větší kusy nakládané řepy pokrájejte a vložte do mísy. Přidejte křenovou směs, dvě lžíce připravené zálivky a pořádně promíchejte. Filety ze pstruha rozdělte na drobné kousky, případnou kůži vyhoďte. Řepu smíchejte s řeřichou a navrch naaranžujte pstruha.
Lahodné variace
Místo uzeného pstruha můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu, obyčejnou makrelou počínaje a lososem konče.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )
Komentáře