Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýr jako dezert

sýrové prkénko
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Svěřte roli dezertu s klidným srdcem sýru. Svoji úlohu zahraje skvěle!

Všimli jste si při večeři v restauraci, že v nabídce dezertů se objevuje také výběr sýrů? Zvyk zakončit menu dobrým sýrem pochází z Francie. Na talířku či prkénku se obvykle objevují čtyři základní druhy sýra: tvrdý, čerstvý, plísňový a dobře uleželý. K nim se podává víno a čerstvé pečivo, například francouzská bageta, kváskový chléb s rozinkami, olivami nebo ořechy. Chutný je také tmavý žitný chléb.

Výborná je kombinace sýrů a sladkých chutí. Ty zastupuje med a různé druhy čatní a džemů. Při jejich výběru nesmíme zapomenout, že by se chutě měly vhodně doplňovat. Jemné sýry nepřehluší džemy s decentní, neagresivní chutí. K chuťově výrazným a pikantním sýrům patří ostřejší džemy, například citrusové. Ovocná čatní v sobě kombinují chuť sladkou, ostrou, ovocnou a kořeněnou. K sýrům se proto podávají v malém množství, stačí jen několik lžiček. Snadno je připravíte i doma. Inspirací vám mohou být následující recepty.

4× recept na zavařeninu k sýru:

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč