Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Sýr jako dezert

Sýr jako dezert

Svěřte roli dezertu s klidným srdcem sýru. Svoji úlohu zahraje skvěle!
1. 2. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Všimli jste si při večeři v restauraci, že v nabídce dezertů se objevuje také výběr sýrů? Zvyk zakončit menu dobrým sýrem pochází z Francie. Na talířku či prkénku se obvykle objevují čtyři základní druhy sýra: tvrdý, čerstvý, plísňový a dobře uleželý. K nim se podává víno a čerstvé pečivo, například francouzská bageta, kváskový chléb s rozinkami, olivami nebo ořechy. Chutný je také tmavý žitný chléb.

Výborná je kombinace sýrů a sladkých chutí. Ty zastupuje med a různé druhy čatní a džemů. Při jejich výběru nesmíme zapomenout, že by se chutě měly vhodně doplňovat. Jemné sýry nepřehluší džemy s decentní, neagresivní chutí. K chuťově výrazným a pikantním sýrům patří ostřejší džemy, například citrusové. Ovocná čatní v sobě kombinují chuť sladkou, ostrou, ovocnou a kořeněnou. K sýrům se proto podávají v malém množství, stačí jen několik lžiček. Snadno je připravíte i doma. Inspirací vám mohou být následující recepty.

4× recept na zavařeninu k sýru:


Připravila Jana Kopřivová
REKLAMA

Přidat komentář