Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2918 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 14 g
Tuky 278 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zároveň luxusní, snadné i rychlé. Většinu surovin běžně najdete v ledničce. Skvělá expresní večeře po náročném dni.

Suroviny

anglická slanina 4 plátky
sýr s bílou plísní 140 g
hrušky 1 ks
2 ks
toastový chléb
vlašské ořechy hrst
sekané
rukola hrst
lítsky
1. Rozpalte gril a na dno trouby položte alobal, aby se na něm zachytily odkapávající šťávy – ušetříte si tak čištění trouby. Na mřížku dejte plátky slaniny a nechte je dvě minuty vypéci dokřupava. Mezitím nakrájejte sýr na cca osm plátků; hrušku zbavte jádřince a nakrájejte ji na tenké plátky.

2. Pod gril teď položte plátky chleba a z jedné strany je opečte – trvá to sotva minutu, tak je raději hlídejte.

3. Chleba obraťte a na neopečenou stranu položte plátky hrušky a opečené slaniny. Navrch dejte plátky sýra, a ty posypte kousky ořechů. Grilujte zhruba minutu, až se sýr začne lahodně roztékat. Podávejte doplněné několika lístky rokety nebo směsí klíčků.

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit