Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Stará dobrá remoska

Stará dobrá remoska

Český vynález, na který můžeme být právem hrdí.
8. 2. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Od roku 1957, kdy se začala sériově vyrábět, je remoska miláčkem českých hospodyněk. A nejen jich. Velkou oblibu získala také ve Velké Británii. Není divu. Má univerzální použití, nahradí klasickou troubu i sporák, zabere minimum místa a její životnost se zdá být téměř neomezená. Schválně, kolik z vás má doma stále funkční, takřka nesmrtelnou remosku ještě po své babičce či mamince? K těmto plusům přidejme také nenáročnou obsluhu i údržbu. Jídlo z remosky je šťavnaté, vláčné a nevysouší se tolik jako v klasické troubě. S novým tisíciletím dostala remoska také nový, nepřilnavý kabátek. Peče však pořád stejně skvěle.

Co péct v remosce:

  • maso v celku i naporcované, kuře
  • moučníky a buchty, dorty
  • chléb
  • džemy, povidla, kečupy

Jak péct v remosce


Chcete-li v remosce péct maso, nejprve ji rozehřejte, pak v ní maso nechte krátce bez tuku či tekutiny zatáhnout. Teprve poté maso podlijte. Máte-li remosku bez nepřilnavého povrchu, před pečením moučníků ji vyložte pečicím papírem nebo ji lehce vymažte a vysypte. Během pečení omezte otevírání nádoby, aby zbytečně neunikala pára – jídlo by se vysušovalo. Po skončení pečení remosku odpojte ze zdroje elektřiny, nechte vychladnout a pak nádobu omyjte houbičkou a saponátem. Zašpiněné víko otřete vlhkým hadříkem.

5× recept do remosky:


Náš tip:
Okouzlil nás kváskový ořechový chléb z remosky podle blogerky, která si říká Maškrtnica. Je dlouze kynutý a krásně dokřupava vypečený, prostě poctivý kousek pečiva. Upéct si ho můžete podle podrobného návodu na www.maskrtnica.cz.

Připravila Jana Kopřivová





REKLAMA

Přidat komentář