0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kuřecí paličky

Pečené kuřecí paličky

4.3 / 5. Počet hodnocení: 59
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2133 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 41 g
Tuky 167 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní úprava kuřecímu masu vysloveně svědčí.

Suroviny

cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
olivový olej 4 PL
chilli paprička 1 ks
nasekaná bez semínek
worcesterská omáčka 1 PL
sójová omáčka 2 PL
med 1 PL
citronová štáva 1 PL
kuřecí stehna spodní 6 ks

Postup

1

Velmi jemně nasekejte 1 cibuli, smíchejte ji se 2 stroužky drceného česneku, 4 lžícemi olivového oleje, 1 nasekanou chilli papričkou bez semínek, 1 lžící worcesterské omáčky, 2 lžícemi sójové omáčky, 1 lžící medu a 1 lžící citronové šťávy.

2

Ráno do marinády naložte 6–8 kuřecích paliček, večer je ogrilujte.

Související články

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...
Vaříme úsporně: 1 kuře, 4 pokrmy
  • Poradna

Vaříme úsporně: 1 kuře, 4 pokrmy

Koupili jste celé kuře a nevíte, jak ho zpracovat, abyste nemuseli nic vyhazovat? Stačí kuře správně naporcovat a z jednoho kusu uvaříte hned několik plnohodnotných jídel pro dva hladové krky. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit