Pikantní úprava kuřecímu masu vysloveně svědčí. Kuřecí paličky v medové marinádě hoďte večer na gril a uvidíte, jak se hosté o tyto lepkavá stehýnka poperou. Podávejte k nim zelný salát a pokud bude třeba, tak i čerstvé pečivo.
Suroviny
cibule
1
ks
česnek
2
stroužky
olivový olej
4
PL
chilli paprička
1
ks
nasekaná bez semínek
worcesterská omáčka
1
PL
sójová omáčka
2
PL
med
1
PL
citronová šťáva
1
PL
kuřecí stehna spodní
7
ks
Postup
1
Velmi jemně nasekejte 1 cibuli, smíchejte ji se 2 stroužky drceného česneku, 4 lžícemi olivového oleje, 1 nasekanou chilli papričkou bez semínek, 1 lžící worcesterské omáčky, 2 lžícemi sójové omáčky, 1 lžící medu a 1 lžící citronové šťávy.
2
Ráno do marinády naložte 6–8 kuřecích paliček, večer je ogrilujte.