Pro středomořskou kuchyni jsou typické čerstvé a výrazné suroviny. Vybrali jsme z nich ančovičky, sýr feta, sušenou šunku, rajčata a olivy. Představujeme vám je v nových, rychlých úpravách pro všední den.
Pondělí
Lisovaný letní sendvič je inspirován báječným receptem na pan bagnat, který pochází z okolí francouzské Nice. Solte opatrně, ančovičky jsou slané víc než dost.
Úterý
Cizrnový salát s fetou a pomeranči kombinuje suroviny, které spolu dokonale ladí. Pokud nechcete použít cizrnu z konzervy, uvařte si čerstvou. Doporučujeme použít tlakový hrnec – luštěnina bude krásně měkká, krémová, se zvýrazněnou oříškovou chutí.
Středa
Italské závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete.
Čtvrtek
Špagety s pestem z rajčat jsou působivým důkazem, že z několika surovin se dá připravit skvělé jídlo. I s vařením těstovin vám to nebude trvat déle než patnáct minut!
Pátek
Koláč s olivami a karamelizovanou cibulí snadno upečete z listového těsta. Vyhrajte si s dochucením cibule, která má být příjemně navinulá.