Neseženete-li roketu, použijte listový špenát, klidně mražený.
Suroviny
špagety (těstoviny)
150
g
olivový olej
1
PL
rajčata cherry
250
ks
přepůlená
česnek
1
stroužek
jemně rozdrcený
rukola
50
g
lístky
bazalka
čerstvá nebo sušená
mozzarella
130
g
nakrájená na kousky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Špagety můžete před vařením přelomit napůl, budou se pak lépe jíst. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a dejte do ní špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte a hrnec vytřete kuchyňským papírem.
2
V tomtéž hrnci rozehřejte olej, vsypte rajčata, česnek, roketu a bazalku. Osolte, opepřete a promíchávejte, aby lístky zavadly a rajčata se začala scvrkávat – trvá to jen pár minut.
3
Špagety vraťte do hrnce a posypte je sýrem. Dejte na střední oheň a všechno opatrně promíchejte vidličkami. Jakmile jsou těstoviny horké a sýr se začne rozpouštět, dochuťte pokrm solí a pepřem a promíchejte. Podávejte ihned, aby sýr nedostal šanci zgumovatět.
Komentáře