Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6019 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 1051 g
Tuky 42 g
Vláknina 251 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neseženete-li roketu, použijte listový špenát, klidně mražený.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
rajčata cherry 250 ks
přepůlená
česnek 1 stroužek
jemně rozdrcený
lístky
bazalka
čerstvá nebo sušená
nakrájená na kousky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Špagety můžete před vařením přelomit napůl, budou se pak lépe jíst. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a dejte do ní špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte a hrnec vytřete kuchyňským papírem.

2

V tomtéž hrnci rozehřejte olej, vsypte rajčata, česnek, roketu a bazalku. Osolte, opepřete a promíchávejte, aby lístky zavadly a rajčata se začala scvrkávat – trvá to jen pár minut.

3

Špagety vraťte do hrnce a posypte je sýrem. Dejte na střední oheň a všechno opatrně promíchejte vidličkami. Jakmile jsou těstoviny horké a sýr se začne rozpouštět, dochuťte pokrm solí a pepřem a promíchejte. Podávejte ihned, aby sýr nedostal šanci zgumovatět.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

05.06.2008 14:01
Dobré, ale proč mám hrnec, ve kterém jsem vařila těstoviny vytítat papírem a vařit v něm zbytek jídla (rajčata)? To je recept pro kuchařky, které mají doma pouze jednu nádobu na vaření? :-)
31.08.2007 10:09
Recept se nachází v č.2/05, str.15

Apetit magazín