Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní recept na dokonalou drobenku

Jaký je správný poměr surovin, aby drobenka nebyla příliš mastná a hezky křupala?
30. 10. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Drobenka bude držet v pevných hrudkách a nerozplizne se na jednolitou krustu, pokud dodržíte základní pravidlo 2 : 1 : 1, tedy dva díly mouky (polohrubé či hrubé) k jednomu dílu másla a stejnému množství cukru. Připravená drobenka by měla být drobivá, ne mastná. Pokud se začíná podobat spíše těstu, nebojte se přisypat mouku. Jen tak docílíte správných drobečků.

NĚCO NAVÍC
Chcete žmolenku po upečení opravdu křehkou a křupavou? Přidejte k základním surovinám navíc jeden žloutek.

Další drobenkové tipy a triky najdete v článku Jak na dokonalou drobenku.

Jak na dokonalou drobenku?

Drobenka je doslova ozdobou každého koláče. Zlatá vrstvička vonící máslem, která krásně křupe a skvěle chuťově vyváží...

REKLAMA

Přidat komentář