Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné semifreddo s drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné semifreddo s drobenkou

5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5266 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 462 g
Tuky 329 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zejména děti ocení tuhle úžasnou sladkou pochoutku.

Související recepty

Suroviny

jablko 340 g
nahrubo (i se slupkou) strouhaná
mletá
strouhaná
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
vaflové kornouty k podávání
Na drobenku
rozpuštěné

Postup

1

V nekovové míse dobře promíchejte strouhaná jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu.

2

Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout.

3

Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Pak přimíchejte jablečnou směs. Ve dvoulitrové kovové nádobě mrazte šest hodin nebo přes noc.

4

Předehřejte troubu na 180 °C. V míse dobře promíchejte přísady na drobenku. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem, rozhrňte a pečte v troubě asi 15 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout.

5

Před podáváním semifreddo rozdělte do kornoutů a obalte v drobence.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...