0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné semifreddo s drobenkou

Jablečné semifreddo s drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné semifreddo s drobenkou

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5266 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 462 g
Tuky 329 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zejména děti ocení tuhle úžasnou sladkou pochoutku.

Suroviny

jablko 340 g
nahrubo (i se slupkou) strouhaná
skořice 1 ČL
mletá
citronová kůra 1 PL
strouhaná
citronová šťáva 1 PL
vejce 3 ks
žloutek 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 220 g
vaflové kornouty k podávání
Na drobenku
mouka pšeničná hladká 150 g
prosátá
krupicový cukr 75 g
máslo 80 g
rozpuštěné

1V nekovové míse dobře promíchejte strouhaná jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu.

2Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout.

3Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Pak přimíchejte jablečnou směs. Ve dvoulitrové kovové nádobě mrazte šest hodin nebo přes noc.

4Předehřejte troubu na 180 °C. V míse dobře promíchejte přísady na drobenku. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem, rozhrňte a pečte v troubě asi 15 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout.

5Před podáváním semifreddo rozdělte do kornoutů a obalte v drobence.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč