Jablečné semifreddo s drobenkou

Jablečné semifreddo s drobenkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Více než hodinu Snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5266 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 462 g
Tuky 329 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zejména děti ocení tuhle úžasnou sladkou pochoutku.

Suroviny

jablka 340 g
nahrubo (i se slupkou) strouhaná
skořice 1 ČL
mletá
citronová kůra 1 PL
strouhaná
citronová štáva 1 PL
vejce 3 ks
žloutek 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 220 g
smetana ke šlehání 500 ml
vaflové kornouty k podávání
Na drobenku
mouka pšeničná hladká 150 g
prosátá
krupicový cukr 75 g
máslo 80 g
rozpuštěné

1V nekovové míse dobře promíchejte strouhaná jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu.

2Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout.

3Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Pak přimíchejte jablečnou směs. Ve dvoulitrové kovové nádobě mrazte šest hodin nebo přes noc.

4Předehřejte troubu na 180 °C. V míse dobře promíchejte přísady na drobenku. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem, rozhrňte a pečte v troubě asi 15 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout.

5Před podáváním semifreddo rozdělte do kornoutů a obalte v drobence.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit