3x rychlý dip k burgeru

3x rychlý dip k burgeru
sdílet:
Dipy jsou husté a plné šťavnatých kousků. Hodí se stejně dobře do burgeru jako ke grilovanému masu nebo tortillovým lupínkům.

DIP Z TŘEŠŇOVÝCH RAJČÁTEK


V pánvi na lžíci olivového oleje asi 5 minut zvolna opékejte nadrobno nasekanou malou cibuli a stroužek česneku. Zvyšte teplotu a přisypte 500 g třešňových rajčátek, přepůlených, 100 g krupicového cukru, 100 ml červeného vinného octa, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Nechte vařit asi 10–12 minut do zhoustnutí. Nechte vychladnout. Budete mít asi 400 ml dipu, který skvěle doplní jakýkoli burger (inspirujte se našimi recepty).

 

 

JALAPEÑO DIP


Dejte do kastrůlku 220 g nakládaných, pokrájených jalapeño chilli papriček, drcený stroužek česneku, 2 lžíce krupicového cukru, 250 ml rajčatového pyré (passaty) a mořskou sůl. Přiveďte k varu a zprudka vařte 5 minut do zhoustnutí. Nechte vychladnout. Budete mít asi 500 ml dipu, který se hodí k masu, sýrům i zelenině.

 

 

 

 

KARAMELIZOVANÁ CIBULE


V pánvi na lžíci olivového oleje asi 15–20 minut zvolna opékejte 4 červené cibule nakrájené na plátky. Přidejte 2 lžíce sherry octa (lze nahradit směsí vinného či jablečného s balzamikovým), 2 lžíce třtinového cukru, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř a míchejte 2–3 minuty, až směs zkaramelizuje. Nechte vychladnout. Budete mít asi 300 ml cibule, která bude výborná s masem i se sýrem halloumi.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit