Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Seriál o mase: hovězí dršťky

Seriál o mase: hovězí dršťky

Dámičky se asi budou tvářit vyděšeně, ale doporučujeme odhodit předsudky. Dršťky přece vyhledávají labužníci po celém světě! Navíc jsou jako stvořené pro zahřátí během zimních měsíců.
17. 1. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Dršťky jsou části hovězího žaludku. U nás se kniha, čepec, bachor a slez prodávají dohromady, ale třeba Francouzi a jiné národy labužníků odlišují a preferují dršťky z bachoru. Dršťky jsou pochoutka, kterou vyhledávají gurmeti po celém světě – jen nevoní každému.

Proč je máte chtít?

  • Pro příznivou cenu. Předvařené krájené dršťky stojí 70–90 Kč za kilogram. Syrové mražené nebo chlazené dršťky prodávané v celku bývají k sehnání hůř, ovšem stojí skoro stejně, a přitom jsou mnohem lepší.
  • Je to výzva! Kdo si chce říkat gurmet, měl by se postupně propracovat od přípravy steaků k vnitřnostem.
  • Horká polévka funguje jako vyprošťovák. Po těžké noci není lepší povzbuzovadlo nežli dobře uvařená dršťková polévka.

V únorovém Apetitu vám šéfkuchař Václav Frič prozradí, jak a kde dršťky koupit, a naučí vás je uvařit jako polévku nebo v jemné smetanové omáčce.
REKLAMA

Přidat komentář