Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

6 nových nápadů: ryba z mrazáku

white fish
ZDROJ: David Towsend/Unsplash
sdílet:

Můžete je mít kdykoli po ruce a vykouzlit z nich chutné a taky zdraví prospěšné jídlo. Objevte s námi nové úpravy mražených ryb, a nebude vám líto, že žijeme tak daleko od moře.

 

Čerstvé rybě se nic nevyrovná. Nejlépe proto chutnají ryby u moře, protože tam je jejich cesta ke strávníkovi nejkratší. I v Česku už můžete koupit čerstvé mořské ryby, dá to však trochu práce a úspěšnější budete ve velkých městech. Pokud tu možnosti nemáte, pořád můžete sáhnout po rybách mražených. 

  • Mražená ryba je druhou nejlepší volbou. Ryby se totiž čistí a porcují okamžitě po vylovení už na lodi a přímo tam se rovnou i hluboce zamrazují. 
  • Až budete kupovat mražené ryby, všímejte si, zda nejsou pod obalem velké krystaly ledu, nebo maso není obalené sněhem. Je to známka nešetrného převozu, během kterého pravděpodobně rozmrzly. 
  • Na ledových pultech obchodů se čast prodávají ryby, které vypadají jako čerstvé, avšak jsou však rozmrazené. Není to nic nelegálního, tuto informaci se však zákazník musí v blízkosti ryb dočíst. 

TIP:

Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit. Koupíte on-line třeba v Apetit Shopu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč