Můžete je mít kdykoli po ruce a vykouzlit z nich chutné a taky zdraví prospěšné jídlo. Objevte s námi nové úpravy mražených ryb, a nebude vám líto, že žijeme tak daleko od moře.
Čerstvé rybě se nic nevyrovná. Nejlépe proto chutnají ryby u moře, protože tam je jejich cesta ke strávníkovi nejkratší. I v Česku už můžete koupit čerstvé mořské ryby, dá to však trochu práce a úspěšnější budete ve velkých městech. Pokud tu možnosti nemáte, pořád můžete sáhnout po rybách mražených.
- Mražená ryba je druhou nejlepší volbou. Ryby se totiž čistí a porcují okamžitě po vylovení už na lodi a přímo tam se rovnou i hluboce zamrazují.
- Až budete kupovat mražené ryby, všímejte si, zda nejsou pod obalem velké krystaly ledu, nebo maso není obalené sněhem. Je to známka nešetrného převozu, během kterého pravděpodobně rozmrzly.
- Na ledových pultech obchodů se čast prodávají ryby, které vypadají jako čerstvé, avšak jsou však rozmrazené. Není to nic nelegálního, tuto informaci se však zákazník musí v blízkosti ryb dočíst.
TIP:
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit. Koupíte on-line třeba v Apetit Shopu.