Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
6 nových nápadů: ryba z mrazáku

6 nových nápadů: ryba z mrazáku

Můžete je mít kdykoli po ruce a vykouzlit z nich chutné a taky zdraví prospěšné jídlo. Objevte s námi nové úpravy mražených ryb, a nebude vám líto, že žijeme tak daleko od moře.
17. 4. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Čerstvé rybě se nic nevyrovná, ale je třeba ji sníst opravdu čerstvou. Nejlépe proto chutnají ryby u moře. Pokud ale máte v okolí ověřený zdroj, neváhejte a čerstvou rybu kupte. Jinak sáhněte po mražené. Mražená ryba je druhou nejlepší volbou. Dnes se ryby čistí a porcují okamžitě po vylovení už na lodi a ihned se hluboce zamrazují. Pak samozřejmě záleží na správném skladování při převozu a u obchodníka.

Až budete kupovat mražené ryby, všímejte si, zda při nešetrném převozu nerozmrzly a znovu nezmrzly – varováním by měla být sněhová drť na povrchu sáčku a v sáčku. Správně zmrazená a skladovaná ryba má mít čistý povrch. Bílé skvrny způsobené mrazem může mít ryba i kvůli nepatrné dírce v obalu.

Dejte si pozor! Obchodníci často prodávají rozmrazené ryby jako chlazené (například pangasia téměř vždy) – zeptejte se na to prodávajícího. Něco takového nemá cenu kupovat. 

6× ryba z mrazáku:


Tip redakce


Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit. Koupíte on-line třeba v Apetit Shopu nebo v kamenných prodejnách Datart či knihkupectví Kanzelsberger.

Fotogalerie: 6 nových nápadů: ryba z mrazáku

REKLAMA

Přidat komentář