0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ligurský rybí kotlík

Ligurský rybí kotlík

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2675 kcal
Bílkoviny 197 g
Sacharidy 168 g
Tuky 104 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý středomořský pokrm zvládnete připravit i v naší kotlině. Stačí mít dobré suroviny – a klidně vylovené z mrazáku.

Suroviny

platýs 200 g
treska 250 g
halibut 250 g
tilápie 200 g
nebo pangasius
olivový olej 100 ml
panenský
cibule 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
mrkev 2 ks
na plátky
fenykl 1 ks
na tenko
česnek 3 stroužky
nasekaný
rajčatový protlak 1 PL
víno bílé 125 ml
suché
rajče 8 ks
masitá nebo 1 konzerva loupaných rajčat
tymián 2 ČL
čerstvé lístky + na ozdobení
vývar zeleninový 1 l
nebo rybí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
225 g
mušle zaděnky
ciabatta 1 ks
k podávání

1 Nechte ryby mírně povolit a nakrájejte je na větší kousky (cca o velikosti sousta).

2 V kastrolu na rozehřátém oleji opékejte cibuli 3 minuty dosklovita. Přidejte celer, mrkev, fenykl a česnek a míchejte na malém plameni dalších 5 minut.

3 Čerstvá rajčata spařte, oloupejte a pokrájejte, konzervovaná jen pokrájejte nahrubo. Přidejte je do kastrolu společně s rajským protlakem, vínem a tymiánem. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Přidejte vývar a vařte dalších 5 minut. Osolte a opepřete.

4 Ztlumte, vložte ryby a vařte 4–5 minut, až zbělají a zpevní. Přidejte mušle a vařte, až se otevřou. Podávejte s rozpečenou ciabattou, pokapané zbývajícím olivovým olejem a ozdobené tymiánem.

NĚCO NAVÍC
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč