0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ligurský rybí kotlík

Ligurský rybí kotlík

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2675 kcal
Bílkoviny 197 g
Sacharidy 168 g
Tuky 104 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý středomořský pokrm zvládnete připravit i v naší kotlině. Stačí mít dobré suroviny – a klidně vylovené z mrazáku.

Suroviny

platýs 200 g
treska 250 g
halibut 250 g
tilápie 200 g
nebo pangasius
olivový olej 100 ml
panenský
cibule 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
mrkev 2 ks
na plátky
fenykl 1 ks
na tenko
česnek 3 stroužky
nasekaný
rajčatový protlak 1 PL
víno bílé 125 ml
suché
rajče 8 ks
masitá nebo 1 konzerva loupaných rajčat
tymián 2 ČL
čerstvé lístky + na ozdobení
vývar zeleninový 1 l
nebo rybí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
225 g
mušle zaděnky
ciabatta 1 ks
k podávání

1 Nechte ryby mírně povolit a nakrájejte je na větší kousky (cca o velikosti sousta).

2 V kastrolu na rozehřátém oleji opékejte cibuli 3 minuty dosklovita. Přidejte celer, mrkev, fenykl a česnek a míchejte na malém plameni dalších 5 minut.

3 Čerstvá rajčata spařte, oloupejte a pokrájejte, konzervovaná jen pokrájejte nahrubo. Přidejte je do kastrolu společně s rajským protlakem, vínem a tymiánem. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Přidejte vývar a vařte dalších 5 minut. Osolte a opepřete.

4 Ztlumte, vložte ryby a vařte 4–5 minut, až zbělají a zpevní. Přidejte mušle a vařte, až se otevřou. Podávejte s rozpečenou ciabattou, pokapané zbývajícím olivovým olejem a ozdobené tymiánem.

NĚCO NAVÍC
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit