Efektní, a přitom jednoduché
Suroviny
listové těsto
2
bal
rozváleného (např. Wewalka)
losos
600
g
filet mražený, povolený, bez kůže
mascarpone
250
g
baby špenát
180
g
rukola
180
g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
česnek
1
stroužek
drcený
vejce
1
ks
na potření
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Jeden plát listového těsta položte na plech vyložený papírem na pečení. Lososa osolte a opepřete. Mascarpone rozmixujte se špenátem, rukolou a česnekem, solí a pepřem (ne na úplnou kaši!).
2
Lososa položte na těsto, nechte asi 3 cm volné okraje, zbytek odřízněte na ozdoby. Navršte na něj ochucené mascarpone a zakryjte druhým plátem těsta a okraje spojte a zahněte dolů. Ze zbylého těsta udělejte rybičky a nalepte na těsto. Potřete vejcem, lehce propíchejte vidličkou a dejte péct na 30–40 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.