Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos v balíčku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3263 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 90 g
Tuky 241 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní, a přitom jednoduché

Suroviny

rozváleného (např. Wewalka)
losos 600 g
filet mražený, povolený, bez kůže
rukola 180 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
drcený
vejce 1 ks
na potření

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Jeden plát listového těsta položte na plech vyložený papírem na pečení. Lososa osolte a opepřete. Mascarpone rozmixujte se špenátem, rukolou a česnekem, solí a pepřem (ne na úplnou kaši!).

2

Lososa položte na těsto, nechte asi 3 cm volné okraje, zbytek odřízněte na ozdoby. Navršte na něj ochucené mascarpone a zakryjte druhým plátem těsta a okraje spojte a zahněte dolů. Ze zbylého těsta udělejte rybičky a nalepte na těsto. Potřete vejcem, lehce propíchejte vidličkou a dejte péct na 30–40 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...