Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2062 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 189 g
Tuky 87 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kari dodá makrele šmrnc exotiky, navíc její přípravou uděláte také něco pro své zdraví. Čeká vás příval chutí a prospěšných omega-3!

Suroviny

makrela 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
kari koření 2 PL
madras
na kostky
na kostičky
mangold 400 g
nebo špenát

Postup

1

Z makrel odřízněte hlavu a odřízněte filety od páteře. Do kůže udělejte z boku 3 mělké zářezy, osolte, opepřete a potřete rybu jogurtem. Nechte 30 minut odpočinout.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací nádobě na oleji brambory a cibuli opékejte 5 minut. Přidejte pokrájenou zelenou část mangoldu nebo špenát a kari a smíchejte.

3

Dejte do trouby a pečte 15 minut. Pak na zeleninu položte makrelu a pečte dalších 15 dozlatova.

NĚCO NAVÍC

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín