Kari dodá makrele šmrnc exotiky, navíc její přípravou uděláte také něco pro své zdraví. Čeká vás příval chutí a prospěšných omega-3!
Suroviny
makrela
4
ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
jogurt bílý
1
ks
olivový olej
2
PL
kari koření
2
PL
madras
brambory
800
g
na kostky
cibule
1
ks
na kostičky
mangold
400
g
nebo špenát
Postup
1
Z makrel odřízněte hlavu a odřízněte filety od páteře. Do kůže udělejte z boku 3 mělké zářezy, osolte, opepřete a potřete rybu jogurtem. Nechte 30 minut odpočinout.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací nádobě na oleji brambory a cibuli opékejte 5 minut. Přidejte pokrájenou zelenou část mangoldu nebo špenát a kari a smíchejte.
3
Dejte do trouby a pečte 15 minut. Pak na zeleninu položte makrelu a pečte dalších 15 dozlatova.
NĚCO NAVÍC
- Makrelu můžete péct i v celku. V tom případě ji přidejte do pekáče hned na začátku pečení
- Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.