Arabským světem inspirovaná mrkvová příloha dobře ladí se středomořským švihem rybího pokrmu.
Suroviny
Postup
Smíchejte mátu, česnek, sůl a chilli a směsí potřete ryby. Rozložte je do malého pekáčku těsně vedle sebe, zalijte olejem a nechte 3 hodiny marinovat.
Troubu předehřejte na 180 °C a pečte v ní ryby 30 minut. Ryby vyjměte a dejte na talíř. Prošlehejte citronovou šťávu, petrželku, cukr a vodku se 4 lžícemi horké šťávy z pečení. Touto zálivkou ryby přelijte.
Zatímco se peče ryba, připravte si přílohu. Opékejte na oleji v kastrolu nebo v grilovací pánvi mrkev 6 minut. Na poslední 2 minuty přidejte kmín a harissu. Podlijte, osolte a duste ještě 2 minuty. Vypněte a vmíchejte nasekaný koriandr. Podávejte s rybou.
NĚCO NAVÍC
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.