Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Konfitovaná treska s ostrou karotkou
Konfitovaná treska s ostrou karotkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Konfitovaná treska s ostrou karotkou

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2606 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 77 g
Tuky 201 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Arabským světem inspirovaná mrkvová příloha dobře ladí se středomořským švihem rybího pokrmu.

Související recepty

Suroviny

treska 4 filety
mražené (každý cca 175 g) z tresky nebo halibuta, lehce povolené
máta 1 PL
čerstvá, nasekaná
česnek 3 stroužky
drcený
čerstvá, červená
sůl mořská
olivový olej panenský 150 ml
petrželka 4 PL
nasekaná hladkolistá
třtinový cukr 1 PL
vodka 1 PL
Na mrkev
mrkev 500 g
oloupané, na podélné plátky
olivový olej panenský 4 PL
římský kmín 2 ČL
harissa 2 ČL
chilli pasta
koriandr čerstvý svazek
nasekaný nahrubo

Postup

1

Smíchejte mátu, česnek, sůl a chilli a směsí potřete ryby. Rozložte je do malého pekáčku těsně vedle sebe, zalijte olejem a nechte 3 hodiny marinovat.

2

Troubu předehřejte na 180 °C a pečte v ní ryby 30 minut. Ryby vyjměte a dejte na talíř. Prošlehejte citronovou šťávu, petrželku, cukr a vodku se 4 lžícemi horké šťávy z pečení. Touto zálivkou ryby přelijte.

3

Zatímco se peče ryba, připravte si přílohu. Opékejte na oleji v kastrolu nebo v grilovací pánvi mrkev 6 minut. Na poslední 2 minuty přidejte kmín a harissu. Podlijte, osolte a duste ještě 2 minuty. Vypněte a vmíchejte nasekaný koriandr. Podávejte s rybou.

NĚCO NAVÍC
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín