Krémová ragú z ryb, plodů moře nebo i z kuřecího masa zapékaná s kaší jsou typická pro Velkou Británii. Vyzkoušejte je i vy!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. V osolené vodě uvařte pokrájené brambory doměkka. Slijte, přilijte 70 ml mléka a rozšťouchejte na kaši.Osolte a opepřete.
Zbylé mléko přiveďte k varu spolu s pepřem, cibulí a bobkovým listem. Sejměte z ohně, přiklopte a nechte 10 minut stát. Vložte rybu, vařte 5–10 minut a sceďte. Rybu i tekutinu uchovejte.
Na másle opékejte pórek 3 minuty. Zaprašte moukou a míchejte minutu. Zalijte ochuceným mlékem, prošlehejte a vařte do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte nasekanou petrželku.
Zapékací nádobu vymažte máslem. Dejte do ní rybu, omáčky, krevety a vejce. Zakryjte bramborovu kaší a pečte 20–30 minut.
DEJTE SI POZOR!
Obchodníci často prodávají rozmrazené ryby jako chlazené (například pangasia téměř vždy) – dejte si na to pozor a zeptejte se prodávajícího. Něco takového nemá cenu kupovat.
NĚCO NAVÍC
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.
Komentáře
Vážená redakce, zkoušeli jste to vůbec uvařit? Odhad času je naprosto mimo. Příprava rozhodně není do 30 minut, jestliže se tím nezabývají tři lidi najednou. Mně to celé zabralo téměř dvě hodiny. Bohužel to není ojedinělý jev na vašich stránkách. Dost si tím kazíte reputaci. Jídlo jinak celkem dobré, ale rychlá večeře to skutečně není.
Milá Regino, ano, recept jsme vařili a čas odpovídá údajům zde uvedeným. 30 minut zahrnuje dobu nutnou na přípravu (tedy mytí, škrabání zeleniny a podobné přípravné práce), ne zapékání samotné.