Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maďarský rybí guláš
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2181 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 35 g
Tuky 135 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapr, jak ho neznáte anebo připravte si dokonalý kapří gulášek!

Suroviny

kapr 1 kg
filety bez kůže
sůl
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 3 PL
nadrobno
na nudličky
kopr 1 PL
nasekaný
petrželka 1 PL
nasekaná hladkolistá
rýže dušená
nebo chléb k podávání

Postup

1

Zbavte kapra největších kostí a nakrájejte ho na kostky o hraně 2,5 cm. Osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce. V oleji opékejte po částech 3–4 minuty dozlatova.

    2

    Do kastrolu dejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Přidejte nakrájenou papriku a míchejte další 4 minuty, až trochu změkne. Vmíchejte sladkou papriku a po minutě zalijte vínem. Přiveďte k varu a vařte asi 3 minuty, až se trochu odpaří. Vraťte kapra a přidejte bylinky, případně dosolte.

      3

      Vmíchejte zakysanou smetanu a už jen prohřejte těsně pod bodem varu. Podávejte s dušenou rýží nebo s chlebem.

      NĚCO NAVÍC

      • Každý guláš je lepší druhý den. Ještě před přidáním smetany ho dejte do chladu, pak ohřejte a vmíchejte smetanu.
      • Další snadné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.

      Související články

      Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

      Autor: redakce Apetitu

      Apetit 2012/3

      Apetit magazín

      AD
      Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
      • Jak na to

      Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

      K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...