Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Maďarský rybí guláš

Maďarský rybí guláš

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1021 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 35 g
Tuky 85 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapr, jak ho neznáte

Suroviny

1 kg
kapří filety bez kůže, povolené
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
na obal
slunečnicový olej 3 PL
cibule 1 ks
velká nadrobno
paprika červená 1 ks
na nudličky
paprika sladká 2 ČL
mletá
víno bílé 100 ml
polosuché
kopr 1 PL
nasekaný
petrželka 1 PL
nasekaná hladkolistá
zakysaná smetana 250 ml
rýže dušená
chléb k podávání

Zbavte kapra největších kostí a nakrájejte ho na kostky o hraně 2,5 cm. Osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce. V oleji opékejte po částech 3–4 minuty dozlatova.


Do kastrolu dejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Přidejte nakrájenou papriku a míchejte další 4 minuty, až trochu změkne. Vmíchejte sladkou papriku a po minutě zalijte vínem. Přiveďte k varu a vařte asi 3 minuty, až se trochu odpaří. Vraťte kapra a přidejte bylinky, případně dosolte.


3 Vmíchejte zakysanou smetanu a už jen prohřejte těsně pod bodem varu. Podávejte s dušenou rýží nebo s chlebem.

NĚCO NAVÍC

  • Každý guláš je lepší druhý den. Ještě před přidáním smetany ho dejte do chladu, pak ohřejte a vmíchejte smetanu.
  • Další snadné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit