Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 nejlepších receptů s mletým masem

masové kuličky z mletého masa
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Ztrácíte se v řeznictví při nákupu masa? Začněte mletým. Pokud dodržíte několik jednoduchých pravidel, budou se všichni olizovat.

Při nákupu mletého masa dejte přednost masu čerstvě umletému. U řezníka si vyberte nebo nechte ukázat konkrétní kousek a pak si ho dejte semlít (nebo si ho namelte v masovém mlýnku doma). Jedině tak máte jistotu, co přesně potom na talíři najdete. Nemáte-li možnost čerstvého mletí masa, vybírejte v obchodě jen takové, které má jasnou červenou barvu. Vaničku se zašedlým či pobledlým obsahem nechte pěkně v chladicím boxu supermarketu.

Odnesli jste si domů krásně namleté maso? Nezapomeňte, že oproti masu v celku se rychleji kazí. Zpracujte ho proto co nejdříve, nejpozději do dvou dnů od nákupu (nebo kupte maso v celku a melte ho těsně před přípravou). Ani během úpravy s ničím neotálejte: maso ochuťte, uhněťte požadovaný tvar a okamžitě tepelně zpracujte. Mleté maso můžete zmrazit. V mrazáku vydrží čtyři měsíce. Po rozmrazení ho ihned spotřebujte. Rozmrazené maso již zpět do mrazáku nepatří!

5× jídlo z mletého masa:

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...