0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 nejlepších receptů s mletým masem

5 nejlepších receptů s mletým masem
sdílet:
Ztrácíte se v řeznictví při nákupu masa? Začněte mletým. Pokud dodržíte několik jednoduchých pravidel, budou se všichni olizovat.

Při nákupu mletého masa dejte přednost masu čerstvě umletému. U řezníka si vyberte nebo nechte ukázat konkrétní kousek a pak si ho dejte semlít (nebo si ho namelte v masovém mlýnku doma). Jedině tak máte jistotu, co přesně potom na talíři najdete. Nemáte-li možnost čerstvého mletí masa, vybírejte v obchodě jen takové, které má jasnou červenou barvu. Vaničku se zašedlým či pobledlým obsahem nechte pěkně v chladicím boxu supermarketu.

Odnesli jste si domů krásně namleté maso? Nezapomeňte, že oproti masu v celku se rychleji kazí. Zpracujte ho proto co nejdříve, nejpozději do dvou dnů od nákupu (nebo kupte maso v celku a melte ho těsně před přípravou). Ani během úpravy s ničím neotálejte: maso ochuťte, uhněťte požadovaný tvar a okamžitě tepelně zpracujte. Mleté maso můžete zmrazit. V mrazáku vydrží čtyři měsíce. Po rozmrazení ho ihned spotřebujte. Rozmrazené maso již zpět do mrazáku nepatří!

5× jídlo z mletého masa:



Připravila Jana Kopřivová

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit