Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 nejlepších receptů s mletým masem

masové kuličky z mletého masa
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Ztrácíte se v řeznictví při nákupu masa? Začněte mletým. Pokud dodržíte několik jednoduchých pravidel, budou se všichni olizovat.

Při nákupu mletého masa dejte přednost masu čerstvě umletému. U řezníka si vyberte nebo nechte ukázat konkrétní kousek a pak si ho dejte semlít (nebo si ho namelte v masovém mlýnku doma). Jedině tak máte jistotu, co přesně potom na talíři najdete. Nemáte-li možnost čerstvého mletí masa, vybírejte v obchodě jen takové, které má jasnou červenou barvu. Vaničku se zašedlým či pobledlým obsahem nechte pěkně v chladicím boxu supermarketu.

Odnesli jste si domů krásně namleté maso? Nezapomeňte, že oproti masu v celku se rychleji kazí. Zpracujte ho proto co nejdříve, nejpozději do dvou dnů od nákupu (nebo kupte maso v celku a melte ho těsně před přípravou). Ani během úpravy s ničím neotálejte: maso ochuťte, uhněťte požadovaný tvar a okamžitě tepelně zpracujte. Mleté maso můžete zmrazit. V mrazáku vydrží čtyři měsíce. Po rozmrazení ho ihned spotřebujte. Rozmrazené maso již zpět do mrazáku nepatří!

5× jídlo z mletého masa:

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč