Mleté maso s pečenými bramborami

Mleté maso s pečenými bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1714 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 128 g
Tuky 76 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté mleté maso a sušší opečené brambory se doplňují přímo ukázkově. K dokonalosti jídlo přivede zelený listový nebo zelný salát.

Suroviny

brambory 4 ks
velké moučné, nebo 8 středních
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
jemně nakrájená
česnek 1 stroužek
nasekaný
mrkev 1 ks
jemně nakrájená
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený nadrobno
hovězí maso mleté 450 g
sušená rajčata 2 PL
v oleji, sekaná
worcesterská omáčka 1 PL
škrob 2 ČL
kukuřičný nebo bramborový
vývar 300 ml
podle druhu masa, může být i z kostky
sýr hrst
tvrdý strouhaný, nejlépe čedar
sůl
pepř

1 Vydrhnuté brambory vložte na plech do trouby a zhruba hodinu pečte při 200 °C, v horkovzdušné při 180 °C.

2 Po zhruba deseti minutách rozpalte na velké pánvi olej a osmahněte cibuli, česnek, mrkev i řapík celeru. Potom přisypte mleté ­maso a ze všech stran ho osmažte; zabere to asi tři až čtyři minuty.

3 Přidejte sušená rajčata v oleji nebo protlaku, ochuťte worcesterskou omáčkou, osolte a opepřete podle chuti a zalijte vývarem. Přiklopte a 35–40 minut nechte dusit na mírném ohni.

4 Nakonec jídlo zahustěte maizenou rozmíchanou v troše vody a nechte minutu prohřát. Podávejte s pečenými bramborami, posypané sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Obchod Apetit