Šťavnaté mleté maso a sušší opečené brambory se doplňují přímo ukázkově. K dokonalosti jídlo přivede zelený listový nebo zelný salát.
Suroviny
brambory
4
ks
velké moučné, nebo 8 středních
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
jemně nakrájená
česnek
1
stroužek
nasekaný
mrkev
1
ks
jemně nakrájená
řapíkatý celer
1
ks
nakrájený nadrobno
hovězí maso mleté
450
g
sušená rajčata
2
PL
v oleji, sekaná
worcesterská omáčka
1
PL
škrob
2
ČL
kukuřičný nebo bramborový
vývar
300
ml
podle druhu masa, může být i z kostky
sýr
hrst
tvrdý strouhaný, nejlépe čedar
sůl
pepř
Postup
1
Vydrhnuté brambory vložte na plech do trouby a zhruba hodinu pečte při 200 °C, v horkovzdušné při 180 °C.
2
Po zhruba deseti minutách rozpalte na velké pánvi olej a osmahněte cibuli, česnek, mrkev i řapík celeru. Potom přisypte mleté maso a ze všech stran ho osmažte; zabere to asi tři až čtyři minuty.
3
Přidejte sušená rajčata v oleji nebo protlaku, ochuťte worcesterskou omáčkou, osolte a opepřete podle chuti a zalijte vývarem. Přiklopte a 35–40 minut nechte dusit na mírném ohni.
4
Nakonec jídlo zahustěte maizenou rozmíchanou v troše vody a nechte minutu prohřát. Podávejte s pečenými bramborami, posypané sýrem.
Komentáře