Kombinacemi opečeného masa a křupavých brambor v jedné pánvi jsou Skandinávci proslulí. A jsou v tom dobří, jak dokazuje i tento recept. Ideální jídlo pro celou rodinu z jedné pánve, které zasytí a chutná.
Suroviny
brambory
500
g
přílohové (varný typ B)
sůl
olivový olej
5
PL
cibule červená
1
ks
na plátky
nové koření
1
ČL
mleté
kajenský pepř
1
ČL
kmín
1
ČL
drcený
hovězí maso mleté
500
g
vývar hovězí
300
ml
horký
kopr
1
hrst
nasekaný
k podávání
Postup
1
Oloupané brambory pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka.
2
Slijte je a opékejte na 4 lžících oleje asi 15 minut dozlatova. Když se některé kousky rozlomí, nevadí to.
3
V jiné pánvi na zbývající lžíci oleje opékejte cibuli 3 minuty doměkka.
4
Pak přisypte koření a míchejte 2 minuty. Přidejte maso a opékejte ho 10–15 minut dohněda; vařečkou při tom rozbíjejte velké hrudky.
5
Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut, až se tekutina vstřebá.
6
Přidejte brambory, osolte a podávejte posypané koprem a doplněné lžící zakysané smetany.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )