0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skandinávské mleté maso s bramborami

Skandinávské mleté maso s bramborami

4.2 / 5. Počet hodnocení: 194
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2259 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 136 g
Tuky 120 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinacemi opečeného masa a křupavých brambor v jedné pánvi jsou Skandinávci proslulí. A jsou v tom dobří, jak dokazuje i tato varianta.

Suroviny

brambory 500 g
přílohové (varný typ B)
sůl
olivový olej 5 PL
cibule červená 1 ks
na plátky
nové koření 1 ČL
mleté
kajenský pepř 1 ČL
kmín 1 ČL
drcený
hovězí maso mleté 500 g
vývar hovězí 300 ml
horký
kopr 1 hrst
nasekaný
zakysaná smetana
k podávání

Postup

1

Oloupané brambory pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka.

2

Slijte je a opékejte na 4 lžících oleje asi 15 minut dozlatova. Když se některé kousky rozlomí, nevadí to.

3

V jiné pánvi na zbývající lžíci oleje opékejte cibuli 3 minuty doměkka.

4

Pak přisyp te koření a míchejte 2 minuty. Přidejte maso a opékejte ho 10–15 minut dohněda; vařečkou při tom rozbíjejte velké hrudky.

5

Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut, až se tekutina vstřebá.

6

Přidejte brambory, osolte a podávejte posypané koprem a doplněné lžící zakysané smetany.

Související články

Mleté maso stokrát jinak
  • ARCHIV / nepridavat nove

Mleté maso stokrát jinak

Triků na zaručeně ještě lepší a lepší mleté maso existuje spousta. My vám poradíme, jak namleté maso lépe spojit a také co s cibulí, aby v mase nezhořkla.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit