0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skandinávské mleté maso s bramborami

Skandinávské mleté maso s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skandinávské mleté maso s bramborami

4.2/5 Počet hodnocení: 243
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2259 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 136 g
Tuky 120 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinacemi opečeného masa a křupavých brambor v jedné pánvi jsou Skandinávci proslulí. A jsou v tom dobří, jak dokazuje i tato varianta.

Suroviny

přílohové (varný typ B)
sůl
olivový olej 5 PL
cibule červená 1 ks
na plátky
nové koření 1 ČL
mleté
kajenský pepř 1 ČL
kmín 1 ČL
drcený
vývar hovězí 300 ml
horký
kopr 1 hrst
nasekaný
k podávání

Postup

1

Oloupané brambory pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka.

2

Slijte je a opékejte na 4 lžících oleje asi 15 minut dozlatova. Když se některé kousky rozlomí, nevadí to.

3

V jiné pánvi na zbývající lžíci oleje opékejte cibuli 3 minuty doměkka.

4

Pak přisyp te koření a míchejte 2 minuty. Přidejte maso a opékejte ho 10–15 minut dohněda; vařečkou při tom rozbíjejte velké hrudky.

5

Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut, až se tekutina vstřebá.

6

Přidejte brambory, osolte a podávejte posypané koprem a doplněné lžící zakysané smetany.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč