Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skandinávské mleté maso s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 290
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2259 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 136 g
Tuky 120 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinacemi opečeného masa a křupavých brambor v jedné pánvi jsou Skandinávci proslulí. A jsou v tom dobří, jak dokazuje i tento recept. Ideální jídlo pro celou rodinu z jedné pánve, které zasytí a chutná.

Suroviny

přílohové (varný typ B)
sůl
olivový olej 5 PL
na plátky
mleté
kajenský pepř 1 ČL
kmín 1 ČL
drcený
vývar hovězí 300 ml
horký
kopr 1 hrst
nasekaný
k podávání

Postup

1

Oloupané brambory pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka.

2

Slijte je a opékejte na 4 lžících oleje asi 15 minut dozlatova. Když se některé kousky rozlomí, nevadí to.

3

V jiné pánvi na zbývající lžíci oleje opékejte cibuli 3 minuty doměkka.

4

Pak přisypte koření a míchejte 2 minuty. Přidejte maso a opékejte ho 10–15 minut dohněda; vařečkou při tom rozbíjejte velké hrudky.

5

Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut, až se tekutina vstřebá.

6

Přidejte brambory, osolte a podávejte posypané koprem a doplněné lžící zakysané smetany.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč