Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skandinávské mleté maso s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 301
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2259 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 136 g
Tuky 120 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinacemi opečeného masa a křupavých brambor v jedné pánvi jsou Skandinávci proslulí. A jsou v tom dobří, jak dokazuje i tento recept. Ideální jídlo pro celou rodinu z jedné pánve, které zasytí a chutná.

Suroviny

přílohové (varný typ B)
sůl
olivový olej 5 PL
na plátky
mleté
kajenský pepř 1 ČL
kmín 1 ČL
drcený
vývar hovězí 300 ml
horký
kopr 1 hrst
nasekaný
k podávání

Postup

1

Oloupané brambory pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka.

2

Slijte je a opékejte na 4 lžících oleje asi 15 minut dozlatova. Když se některé kousky rozlomí, nevadí to.

3

V jiné pánvi na zbývající lžíci oleje opékejte cibuli 3 minuty doměkka.

4

Pak přisypte koření a míchejte 2 minuty. Přidejte maso a opékejte ho 10–15 minut dohněda; vařečkou při tom rozbíjejte velké hrudky.

5

Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut, až se tekutina vstřebá.

6

Přidejte brambory, osolte a podávejte posypané koprem a doplněné lžící zakysané smetany.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...