Příprava fazolí vyžaduje určitý postup. Fazole musíme předem namočit do studené vody, alespoň na šest hodin. Pokud připravujeme více druhů, namáčíme je zvlášť a potom je teprve slijeme dohromady. A když do vody při vaření přidáte trochu...
Připravili jsme pro vás lákavě obložené chleby, na každý den v pracovním týdnu jeden. Množství surovin je přizpůsobeno tak, abyste si je mohli vychutnat ve dvou. Pusťte se do nich nejlépe hned!...
Její severní stranu pokrývá Atacama, nejsušší poušť světa, na jihu jsou to ledovcová pole. A uprostřed tohoto nejdelšího státu naší planety příroda dopřává farmářům optimální klima. Kulinářsky byla země dlouho opomíjená, během několika let...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Banánový cheesecake je lahodnou obměnou toho klasického. Krémová struktura tradičního cheesecaku se sladkou chutí banánů tvoří dezert, který jistě potěší každý mlsný jazýček. Jak na něj?
...
V kuchyni trávíme nemalou část dne, vaříme v ní, setkáváme se s rodinou či přáteli a je také prostorem pro naše koníčky. ‚Plus jedničku‘ bereme jako samozřejmost, přitom nemusíme v historii zajít daleko, abychom zjistili, že kuchyňská linka...
Rakouskou arcivévodkyni, ale také uherskou a českou královnu, asi nemusíme představovat. Její pozoruhodná vláda trvala čtyřicet let, během kterých se ze štíhlé dívky stala žena s mnoha kily navíc. Mohlo za to velké množství porodů nebo její...