Příprava fazolí vyžaduje určitý postup. Fazole musíme předem namočit do studené vody, alespoň na šest hodin. Pokud připravujeme více druhů, namáčíme je zvlášť a potom je teprve slijeme dohromady. A když do vody při vaření přidáte trochu...
Připravili jsme pro vás lákavě obložené chleby, na každý den v pracovním týdnu jeden. Množství surovin je přizpůsobeno tak, abyste si je mohli vychutnat ve dvou. Pusťte se do nich nejlépe hned!...
Přestože nemá špenát ze školní jídelny nejlepší pověst, podle receptu michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka jej uděláte tak, že se hovězí na česneku se špenátem stane vaším nejoblíbenějším pokrmem!
...
Tradiční španělská kuchyně je plná lahodných pokrmů a mezi nejoblíbenější moučníky jednoznačně patří ‚tarta de la abuela‘, tedy ‚babiččin koláč‘. Tento krémový nepečený dezert je efektní souhrou jemného vanilkového krému, máslových sušenek...
Je pravda, že se v obchodech se prodávají vejce stará i tři týdny? To je jeden z dotazů, který nám poslala naše čtenářka do rubriky Otázky a odpovědi. A my samozřejmě máme odpověď.
...
Upečte si hovězí pečeni. S lahodnou omáčkou a domácím knedlíkem to bude dokonalý sváteční oběd. Pomalu dušené hovězí vyžaduje sice více času, ovšem věřte, že je to velice výhodná investice a výsledek stojí za to. Hovězí pečeně na je...
Chřest se často podává jako příloha k masu nebo rybám. Můžete ho použít i do salátů, rizota nebo do těstovin. Chřest lze skvěle použít jako hlavní součást vegetariánských jídel. Báječně chutná blanšírovaný jako předkrm s holandskou omáčkou....
Kaiserschmarrn či císařský trhanec, jak se u nás tomuto dezertu říká, je natrhaná palačinka. Má kořeny v rakousko-uherské kuchyni a tradičně se servíruje s jablečným pyré. Jeho příprava je velmi jednoduchá, a navíc se nemusíte trápit...