Tuhle zeleninovou bombu podávejte s nějakým zajímavým chlebem, třeba vícezrnným nebo s focacciou se sušenými rajčaty.
Suroviny
fazolky zelené
400
g
čerstvé (očištěné) nebo mražené
vejce
3
ks
velká
vinný ocet bílý
2
PL
hořčice dijonská
1
PL
cukr
špetka
olivový olej
5
PL
ančovičky (konzerva)
6
ks
podélně rozpůlené
sůl
pepř
1 Fazolky povařte v osolené vodě nebo v páře 6–8 minut, aby zkřehly. Pak je na cedníku prolijte studenou vodou – zachovají si díky tomu křupavost a jasnou barvu. Nechte je oschnout na kuchyňském papíru.
">2 Mezitím uvařte vejce. Po 4 minutách je ochlaďte pod proudem vody a oloupejte. V misce prošlehejte ocet, hořčici, cukr, olej a trochu soli a pepře.
">3 Fazolky rozdělte na talíře, na každou porci položte půlku vejce a ještě ho ozdobte proužky ančoviček. Zakápněte trochou hořčičné zálivky, případně dochuťte pepřem.
">
">
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů)
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů)
Komentáře
Anonym
02.09.2007 14:50
Apetit 6/05