0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelené fazolky se sardelkou a vajíčkem nahniličko

Zelené fazolky se sardelkou a vajíčkem nahniličko

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2703 kcal
Bílkoviny 219 g
Sacharidy 25 g
Tuky 182 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle zeleninovou bombu podávejte s nějakým zajímavým chlebem, třeba vícezrnným nebo s focacciou se sušenými rajčaty.

Suroviny

fazolky zelené 400 g
čerstvé (očištěné) nebo mražené
vejce 3 ks
velká
vinný ocet bílý 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
cukr špetka
olivový olej 5 PL
ančovičky (konzerva) 6 ks
podélně rozpůlené
sůl
pepř

1 Fazolky povařte v osolené vodě nebo v páře 6–8 minut, aby zkřehly. Pak je na cedníku prolijte studenou vodou – zachovají si díky tomu křupavost a jasnou barvu. Nechte je oschnout na kuchyňském papíru.

">

2 Mezitím uvařte vejce. Po 4 minutách je ochlaďte pod proudem vody a oloupejte. V misce prošlehejte ocet, hořčici, cukr, olej a trochu soli a pepře.

">

3 Fazolky rozdělte na talíře, na každou porci položte půlku vejce a ještě ho ozdobte proužky ančoviček. Zakápněte trochou hořčičné zálivky, případně dochuťte pepřem.

">

 

">

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Obchod Apetit