Zelené fazolky se sardelkou a vajíčkem nahniličko

Zelené fazolky se sardelkou a vajíčkem nahniličko

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2703 kcal
Bílkoviny 219 g
Cukr 25 g
Tuky 182 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tuhle zeleninovou bombu podávejte s nějakým zajímavým chlebem, třeba vícezrnným nebo s focacciou se sušenými rajčaty.

Suroviny

fazolky zelené 400 g
čerstvé (očištěné) nebo mražené
vejce 3 ks
velká
vinný ocet bílý 2 PL
červený
hořčice dijonská 1 PL
cukr špetka
olivový olej 5 PL
ančovičky (konzerva) 6 ks
podélně rozpůlené
sůl
pepř
1. Fazolky povařte v osolené vodě nebo v páře 6–8 minut, aby zkřehly. Pak je na cedníku prolijte studenou vodou – zachovají si díky tomu křupavost a jasnou barvu. Nechte je oschnout na kuchyňském papíru.

2. Mezitím uvařte vejce. Po 4 minutách je ochlaďte pod proudem vody a oloupejte. V misce prošlehejte ocet, hořčici, cukr, olej a trochu soli a pepře.

3. Fazolky rozdělte na talíře, na každou porci položte půlku vejce a ještě ho ozdobte proužky ančoviček. Zakápněte trochou hořčičné zálivky, případně dochuťte pepřem.

Obchod Apetit