Koláčky z jemného rybího masa získají díky kořeněné kari pastě ostřejší chuť, která skvěle ladí s výraznou omáčkou.
Suroviny
Na placky
bělomasá ryba
500
g
filety
rybí omáčka
1
ČL
kari pasta
1
ČL
červená (např. značka Tandoori Curry Paste Mida´s)
limetová kůra
1
PL
najemno
koriandr čerstvý
1
PL
najemno
vejce
1
ks
cukr
1
sůl
fazolky zelené
50
g
najemno nakrájené
slunečnicový olej
3
PL
na smažení
Na omáčku
vinný ocet bílý
50
ml
krupicový cukr
100
g
přírodní
voda
2
PL
rybí omáčka
2
okurka
1
ks
mala, najemno
mrkev
1
ks
najemno nastrouhaná
jarní cibulka
1
ks
chilli paprička
2
ks
červená
Postup
1
Nejprve si připravte omáčku - ve vodě a ve vinném octě rozpusťte cukr (když směs trochu zahřejete, půjde to líp). Přidejte rybí omáčku, okurku, mrkev, cibulku a chilli papričky a promíchejte. Omáčku rozdělte do mističek.
2
Na placičky rozmixujte rybí filety spolu s ostatními ingrediencemi kromě oleje a fazolek; nakrájené fazolové lusky přidejte až nakonec. Vytvořte malé placičky, které smažte na oleji dozlatova. Přebytečný tuk můžete odsát ubrouskem.
Komentáře