Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Placičky z bílé ryby se zelenými fazolkami
Placičky z bílé ryby se zelenými fazolkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Placičky z bílé ryby se zelenými fazolkami

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1859 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 263 g
Tuky 65 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláčky z jemného rybího masa získají díky kořeněné kari pastě ostřejší chuť, která skvěle ladí s výraznou omáčkou.

Suroviny

Na placky
bělomasá ryba 500 g
filety
rybí omáčka 1 ČL
červená (např. značka Tandoori Curry Paste Mida´s)
najemno
koriandr čerstvý 1 PL
najemno
vejce 1 ks
cukr 1
sůl
fazolky zelené 50 g
najemno nakrájené
slunečnicový olej 3 PL
na smažení
Na omáčku
vinný ocet bílý 50 ml
přírodní
voda 2 PL
rybí omáčka 2
mala, najemno
mrkev 1 ks
najemno nastrouhaná
jarní cibulka 1 ks
červená

Postup

1

Nejprve si připravte omáčku - ve vodě a ve vinném octě rozpusťte cukr (když směs trochu zahřejete, půjde to líp). Přidejte rybí omáčku, okurku, mrkev, cibulku a chilli papričky a promíchejte. Omáčku rozdělte do mističek.

2

Na placičky rozmixujte rybí filety spolu s ostatními ingrediencemi kromě oleje a fazolek; nakrájené fazolové lusky přidejte až nakonec. Vytvořte malé placičky, které smažte na oleji dozlatova. Přebytečný tuk můžete odsát ubrouskem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 13:14
Recept se nachází v č.8/05, str.78