Placičky z bílé ryby se zelenými fazolkami

Placičky z bílé ryby se zelenými fazolkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (3)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1859 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 263 g
Tuky 65 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Koláčky z jemného rybího masa získají díky kořeněné kari pastě ostřejší chuť, která skvěle ladí s výraznou omáčkou.

Suroviny

Na placky
bílá ryba 500 g
filety
rybí omáčka 1 ČL
kari pasta 1 ČL
červená (např. značka Tandoori Curry Paste Mida´s)
limetová kůra 1 PL
najemno
koriandr 1 PL
najemno
vejce 1 ks
cukr 1
sůl
fazolky zelené 50 g
najemno
slunečnicový olej 3 PL
na smažení
Na omáčku
vinný ocet bílý 50 ml
krupicový cukr 100 g
přírodní
voda 2 PL
rybí omáčka 2
okurka 1 ks
mala, najemno
mrkev 1 ks
najemno nastrouhaný
jarní cibulka 1 ks
chilli paprička 2 ks
červená
1. Nejprve si připravte omáčku - ve vodě a ve vinném octě rozpusťte cukr (když směs trochu zahřejete, půjde to líp). Přidejte rybí omáčku, okurku, mrkev, cibulku a chilli papričky a promíchejte. Omáčku rozdělte do mističek.

2. Na placičky rozmixujte rybí filety spolu s ostatními ingrediencemi kromě oleje a fazolek; nakrájené fazolové lusky přidejte až nakonec. Vytvořte malé placičky, které smažte na oleji dozlatova. Přebytečný tuk můžete odsát ubrouskem.

Obchod Apetit