Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit kapra, aby jídlo neprovázel bahenní zápach

Smažený kapr
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jak upravit kapří maso na voňavou a chutnou lahůdku?

  • Naporcovaného kapra naložte do mléka – nejméně na dvě hodiny, maximálně přes noc.
  • Pro fajnšmekry rybu naložte na pár hodin do bílého vína.
  • Kdo má rád chlapštější chutě, může kaprovi naopak dopřát několikahodinovou pivní lázeň.
  • Kapří maso zkuste krátce před obalením a následným smažením zakapat šťávou z citronu.
  • Porce ryby osušte, nasolte a nechte asi půl hodiny stát. Pak je teprve obalte a usmažte.
  • Zbyl vám smažený obalovaný kapr a druhý den na něj nemáte chuť ani prostor v menu? Naložte si na silvestra pečenáče ve skvělém nálevu. 
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?

Vánoce si každý spojuje s něčím jiným: někdo cítí vůni perníčků právě vytažených z trouby, jiný si představí třpytivá světýlka na stromečku, nebo třeba vzpomene na ty vtipné okamžiky, kdy se rodina snaží zjistit, kdo tajně ujídá cukroví. Co...