Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit kapra, aby jídlo neprovázel bahenní zápach

Smažený kapr
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jak upravit kapří maso na voňavou a chutnou lahůdku?

  • Naporcovaného kapra naložte do mléka – nejméně na dvě hodiny, maximálně přes noc.
  • Pro fajnšmekry rybu naložte na pár hodin do bílého vína.
  • Kdo má rád chlapštější chutě, může kaprovi naopak dopřát několikahodinovou pivní lázeň.
  • Kapří maso zkuste krátce před obalením a následným smažením zakapat šťávou z citronu.
  • Porce ryby osušte, nasolte a nechte asi půl hodiny stát. Pak je teprve obalte a usmažte.
  • Zbyl vám smažený obalovaný kapr a druhý den na něj nemáte chuť ani prostor v menu? Naložte si na silvestra pečenáče ve skvělém nálevu. 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...