Aby vám kapr voněl

sdílet:
Jak upravit kapří maso na voňavou a chutnou lahůdku?
  • Naporcovaného kapra naložte do mléka – nejméně na dvě hodiny, maximálně přes noc.
  • Pro fajnšmekry rybu naložte na pár hodin do bílého vína.
  • Kdo má rád chlapštější chutě, může kaprovi naopak dopřát několikahodinovou pivní lázeň.
  • Kapří maso zkuste krátce před obalením a následným smažením zakapat šťávou z citronu.
  • Porce ryby osušte, nasolte a nechte asi půl hodiny stát. Pak je teprve obalte a usmažte.
  • Zbyl vám smažený obalovaný kapr a druhý den na něj nemáte chuť ani prostor v menu? Naložte si na silvestra pečenáče. Máme pro vás recept na skvělý nálev (čtěte zde).

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit